Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για τον Διάκονο του που νόσησε από μεταλλαγμένο ιό

 Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, 2021

Cameras

Ο Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με τον Πατριάρχη Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο-Νίκος Μαγγίνας


 Του Θεόδωρου Καλμούκου     

ΒΟΣΤΩΝΗ.- Αναστάτωση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Κυριακής όταν κατέστη γνωστό ότι Διάκονος ηλικίας 36 ετών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως νόσησε με τον κορωνοϊό, ο οποίος απεδείχθη σε τεστ που του έγινε ότι πρόκειται για μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να επιληφθούν επί τόπου του θέματος ενώ έγινε σύσκεψη στη Μητρόπολη.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, είπε, πως «ο διάκονος μου, ένα πολύ καλό παιδί ο Γεώργιος Πολυχρονιάδης ενώ πέρασε τον ιό στον μήνα Νοέμβριο εμφάνισε να είναι ξανά θετικός στον ιό ενώ είχε αντισώματα».

Ο Σεβασμιότατος πρόσθεσε πως «απέχει περίπου 17 μέρες, είναι σε καραντίνα, δεν σκόρπισε δηλαδή τον ιό δεν έχομε διασπορά όπως λέγεται, αλλά τώρα τα δείγματα πήγαν στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και σήμερα ο ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένος ιός».

Στην ερώτηση πώς έγινε αυτό, πώς μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό, ο Μητροπολίτης Βαρνάβας είπε, «δεν τον ξέρουμε ακόμα αυτό, δεν έχει απαντηθεί. Είπαν μήπως από τα παιδιά του που είναι στον Παιδικό Σταθμό, διάφορα πράγματα, αλλά απάντηση ακόμα δεν υπάρχει».

Όταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται ο Διάκονος, ο Μητροπολίτης είπε, πως, «είναι πάρα πολύ καλά, ασυμπτωματικός θα λέγαμε, έχει συμπληρώσει τον κύκλο των 17 ημερών σε καραντίνα, είναι πάρα πολύ καλά, και οι οικείοι του στο σπίτι αισθάνονται καλά, αλλά έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα τελικά ήταν μετάλλαξη ενός στελέχους του ιού».

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αισθάνεται πολύ καλά όπως είπε, «αισθάνομαι πολύ καλά, δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα».

Όταν τον ρωτήσαμε τι κλίμα επικρατεί στη Μητρόπολη και γενικότερα στην Ελλάδα, είπε, «ησυχία» και συμπλήρωσε «γενικότερα η Θεσσαλονίκη πέρασε μια δοκιμασία αλλά τώρα με τη χάρη του Θεού είναι πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι έχουν μάθει σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής δηλαδή υπακούοντας στα κελεύσματα των επιστημόνων, αυτή την περίοδο είναι πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, προσευχή και αγάπη για να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Αναφορικά για τα εμβόλια είπε, πως «αυτό είναι επιστημονικό θέμα και πρέπει να υπακούμε στους γιατρούς. Είχαμε οι πατέρες μία πάρα πολύ ωραία διαδικτυακή συνάντηση παρουσία Θεολόγων, λοιμοξιολόγων και του κ. Τσιόδα, ήταν σπουδαία και απαντήθηκαν πολλά θέματα».

Επισημαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αρχιερατεύει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως της Θεσσαλονίκης από το 2004. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Εκκλησία και την Ομογένεια της Αμερικής διότι επί μακρά σειρά ετών ήταν υπεύθυνος για την ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της αποφοιτούσας τάξης της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης στην Ελλάδα, στο Αγιο Ορος και στο Πατριαρχείο.

Πρόκειται για έναν, λόγιο και φιλάνθρωπο ιεράρχη, ο οποίος ανασκουμπώνει τα ράσα του και βρίσκεται καθημερινά κοντά στους ανθρώπους με έμπρακτη αγάπη και φροντίδα, αδιακρίτως καταγωγής, ηλικίας, χρώματος, φύλου, εθνικότητας.

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, παιδί κι αυτός της προσφυγιάς με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ξεκίνησε δουλεύοντας ως εργάτης στη γνωστή βιομηχανία μπισκότων «Παπαδοπούλου» και στη συνέχεια ως διοικητικό στέλεχος, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους χρήζοντας βοηθείας. Καθημερινώς η Μητρόπολη δια των ενοριών της παρέχει πολλές χιλιάδες μερίδες φαγητού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου