Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κορυφαία χορηγός του Τραμπ χρηματοδότησε τη διαδήλωση πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal

Κορυφαία χορηγός του Τραμπ χρηματοδότησε τη διαδήλωση πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο

Μια κληρονόμος της αλυσίδας Publix Super Markets προσέφερε το πόσο των περίπου 300.000 δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διαδήλωση που προηγήθηκε της φονικής εφόδου στο αμερικανικό Καπιτώλιο αυτόν τον μήνα από υποστηρικτές του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε το Σάββατο η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η δωρεά από την Τζούλι Τζένκινς Φαντσέλι, μια επιφανή χορηγό της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2020, έγινε με τη βοήθεια του ακροδεξιού παρουσιαστή Άλεξ Τζόουνς. Με τα χρήματα αυτά κατέβαλε τη μερίδα του λέοντος από το συνολικό ποσό των 500.000 δολαρίων με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η πορεία στο πάρκο Ellipse, όπου ο Τραμπ σε μια ομιλία που εκφώνησε, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν».

Περισσότεροι από 135 άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Άλεξ Τζόουνς, που υποστηρίζει θεωρίες συνωμοσίας και είχε δεσμευτεί και ο ίδιος να προσφέρει το ποσό των 50.000 δολαρίων για την πορεία, με αντάλλαγμα να έχει χρόνο ομιλίας κι ο ίδιος, είχε φιλοξενήσει ηγετικά στελέχη των Proud Boys και Oath Keepers, δύο εξτρεμιστικών οργανώσεων που πρωτοστάτησαν στις ταραχές, στα δημοφιλή ραδιοφωνικά και διαδικτυακά σόου του.

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά, ενώ η επικοινωνία με τη Φαντσέλι δεν είναι προς το παρόν δυνατή, προκειμένου να απαντήσει στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου