Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Βαρουφάκης – Εμφανιζόταν να προτρέπει σε αγορά bitcoin

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Θύμα απάτης έπεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για τον οποίο υπάρχει διαφήμιση που τον εμφανίζει να παροτρύνει τον κόσμο να αγοράσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Βαρουφάκης – Εμφανιζόταν να προτρέπει σε αγορά bitcoin | tovima.gr

Θύμα απάτης έπεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για τον οποίο υπάρχει διαφήμιση που τον εμφανίζει να παροτρύνει τον κόσμο να αγοράσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Ψέματα επιτήδειων

«Είναι ψέματα επιτηδείων» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας ότι από το 2010 συμβουλεύει εναντίον της αγοράς τέτοιων κρυπτονομισμάτων.

Αφορμή γι’ αυτή τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στάθηκε η κυκλοφορία μιας διαφήμισης η οποία επικαλούνταν αποκλειστική συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη που δήθεν προπαγάνδιζε υπέρ μιας τέτοιου τύπου επένδυσης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ουδέποτε έδωσε μια τέτοια συνέντευξη και κάνει λόγο για «ψευδή αναφορά».

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να δίνει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Βούσουλα και να εξηγεί πώς έβγαλε πολύ γρήγορα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, επενδύοντας σε πλατφόρμα του bitcoin. Ωστόσο αυτή η …υποτιθέμενη συνέντευξη δεν έγινε ποτέ.

«Κυκλοφορεί σε pop-up διαφημίσεις μια απολύτως ψευδής αναφορά σε συνέντευξή μου που δεν έδωσα ποτέ όπου παροτρύνω, δήθεν, τον κόσμο να αγοράσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Είναι ψέμματα επιτήδειων! Πάντα & παντού, από το 2010, συμβουλεύω ΕΝΑΝΤΙΟΝ αγοράς κρυπτονομισμάτων» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Σημειώνεται ότι αρκετοί επώνυμοι έχουν πέσει θύμα αυτής της απάτης. Η συγκεκριμένη ιστορία που ξεκίνησε από το εξωτερικό πήρε τελικά τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού διάσημοι ανά την υφήλιο αλλά και εγχώριοι σταρ είδαν το πρόσωπό τους να διαφημίζει το Bitcoin.

Τα πρόσωπα αυτά χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους για να προσελκύσουν ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες ώστε να επενδύσουν στην αγορά Bitcoin αλλά και σε προγράμματα αυτόματων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Επιχειρηματίες, ηθοποιοί, αλλά και παρουσιαστές είναι τα «δολώματα» των συγκεριμένων επιτηδείων οι οποίοι κυρίως μέσω του facebook παρουσιάζουν δήθεν αποκλειστικές συνεντεύξεις των παραπάνω.

Σε αυτές φέρονται να λένε πόσο εύκολα πλούτισαν επενδύοντας στο Bitcoin και πόσο καλύτερη έγινε η ζωή τους, ενώ την ίδια στιγμή ο αναγνώστης συμπεραίνει πως επενδύοντας κάποια χρήματα μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να βγάλει κέρδος.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου