Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

“Αντάρτικο” Σαμαρά με βόμβες για τις διερευνητικές με Τουρκία

  Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Μπράβο Αντώνη

paneliakos.com

“Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα”, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός και τάσσεται και κατά της προσφυγής στη Χάγη.

Κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία που ξεκινούν τη Δευτέρα, αλλά και κατά του ενδεχόμενου προσφυγής στη Χάγη, τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Καθημερινή λέει “όχι στο δόγμα του κατευνασμού”, εκτιμά ότι: “Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής” και υποστηρίζει ότι: “Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα.”

Παράλληλα αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο “θα παραιτηθούμε εξαρχής μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”.

Αντίθεση και στο Μακεδονικό

Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στην ιστορική του θέση για το Μακεδονικό ασκώντας και στο πεδίο αυτό κριτική (όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) στην παρούσα κυβέρνηση που εκ των υστέρων αφενός χαρακτήρισε την συμφωνία «ιστορική» και αφετέρου διακηρύσσει ότι «τηρεί και τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών». Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Συμφωνία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς το μετασχημάτισε και το έκανε πιο επικίνδυνο. Φυσικά προαναγγέλλει ότι όταν θα έλθουν προς κύρωση στην Βουλή οι Συμφωνίες με την Βόρειο Μακεδονία δεν θα τις ψηφίσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί κριτική στην Γερμανία (και εμμέσως και στον φιλογερμανικό προσανατολισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη) λέγοντας ότι «μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι τώρα στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ούτε πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα».

Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, τώρα προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, μάλλον επιχαίρει για την δεξιά στροφή που σηματοδότησε ο ανασχηματισμός ενώ επιτίθεται φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ήταν τραγικός σαν κυβέρνηση και έχει καταντήσει κωμικός σαν αντιπολίτευση…Ούτε καν οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα επανέλθουν».

Πηγές: news247.gr documento.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου