Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Γαλλία: Η Ακαδημία Ιατρικής συνιστά στους πολίτες να μην μιλάνε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

  Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν ο ένας στον άλλον ή στα κινητά τηλέφωνά τους, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πολύ απλό προληπτικό μέτρο: αποφύγετε να μιλάτε και να τηλεφωνείτε», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία.

Ο Πατρίκ Μπερς, μέλος της Ακαδημίας Ιατρικής, είπε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ότι αν στο βαγόνι του μετρό επιβαίνουν τρεις άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όμως, αν ο ένας επιβάτης απέχει από τον άλλο μόλις δύο εκατοστά, έχει νόημα να μην συνομιλούν μεταξύ τους ή να μην μιλούν στο τηλέφωνο. «Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μια σύσταση», εξήγησε.

Η Ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1820, δεν είναι επίσημο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης. Κάποιες φορές οι συστάσεις της αντιτίθενται στην επίσημη κυβερνητική πολιτική. Πρόσφατα επέκρινε την πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας ότι «δεν στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις».

Σύμφωνα με την Ακαδημία, το ύφασμα των μασκών που ράβονται στο σπίτι είναι αποτελεσματικό στο να σταματάει τον ιό, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους. Οι περισσότερες μολύνσεις, επισήμανε, σημειώνονται σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι βγάζουν τις μάσκες τους.

«Μια τέτοια αλλαγή στις συστάσεις για μια πρακτική με την οποία έχει εξοικειωθεί όλος ο πληθυσμός μπορεί να φανεί ακατανόητη και να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ορθότητα των επίσημων πολιτικών», τόνισε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου