Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η Toyota No1 στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2020

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 2021

Εκθρόνισε την Volkswagen, που κατέγραψε σημαντική πτώση.

ASSOCIATED PRESS

Η Toyota ξεπέρασε την Volkswagen στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων πέρσι, εκθρονίζοντας την από το Νο 1. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε το 2020 να πουλήσει μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων κάθε τύπου σε όλο τον κόσμο από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που εδώ και πέντε χρόνια κατείχε την πρώτη θέση σε αυτόν τον τομέα.

Η Toyota δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν 11,3% στα 9.528 εκατομμύρια οχήματα το 2020.

Η Volkswagen, κατέγραψε πτώση 15,2% και πούλησε 9.305 εκατομμύρια οχήματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, λόγω της πανδημίας. Τα lockdowns, το κλείσιμο των εργοστασίων, οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η απαγόρευση επισκέψεων των καταναλωτών στις εκθέσεις αυτοκινήτων και άλλες αρνητικές παρενέργειες από την πανδημία μείωσαν τον όγκο των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων, αναφέρει το Reuters.

Η Toyota, ωστόσο, αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα εν μέρει επειδή η εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, και η ασιατική περιοχή γενικά, έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η εστίασή μας δεν είναι στο ποια θέση θα είναι η κατάταξή μας, αλλά στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.

Καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα ανακάμπτει, ιδιαίτερα στην Κίνα, η Toyota, η Volkswagen και άλλοι κατασκευαστές προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Toyota είπε ότι ο όγκος των ηλεκτρικών οχημάτων που πούλησε πέρσι κατέλαβε το 23% των συνολικών πωλήσεων, ενώ το 2019 ήταν 20%. Η Toyota και η Lexus, είναι οι πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, που έχουν την πληρέστερη γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων.

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου