Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Στο νοσοκομείο με Covid-19 και οι δύο γονείς της Μαρίας Μενούνος

  Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Η ομογενής δημοσιογράφος και γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα Μαρία Μενούνος (Maria Menounos). (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File )



Μετά από την απουσία μιας εβδομάδας από το  podcast της και την καθημερινή της εκπομπή, 

«Better Together», η Μενούνος αποκάλυψε ότι έλειπε για να φροντίζει τους γονείς της, ανέφερε το «People», προσθέτοντας ότι η δημοσιογράφος, δήλωσε ότι αρχικά πήγε στο Λος Αντζελες για να βοηθήσει τη μητέρα της, Λίτσα, η οποία έχει όγκο στον εγκέφαλο.

«Λάβαμε μερικά όχι τόσο καλά νέα τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ότι ο όγκος του εγκεφάλου της μητέρας μου μεγάλωνε», δήλωσε η Μενούνος στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής της «Better Together»,  προσθέτοντας ότι την επόμενη μέρα, ο άνθρωπος που φρόντιζε τη μητέρα της αρρώστησε, οπότε εκείνη και ο σύζυγός της, Keven Undergaro, πήγαν να βοηθήσουν».

«Προσγειωθήκαμε και τότε ξεκίνησαν όλα. Θα μοιραστώ απλώς ότι βιώνουμε ακόμη αυτή τη κατάσταση και έχουμε ανάγκη τις προσευχές. Εν ολίγοις, μέσα σε λίγες ώρες, και οι δύο γονείς μου διαγνώστηκαν με COVID», εξομολογήθηκε η Μενούνος.

«Πρώτα ήταν η μαμά μου. Την έφεραν στο νοσοκομείο αμέσως όταν προσγειώθηκα, και μερικές ώρες αργότερα ο μπαμπάς μου διαγνώσθηκε επίσης θετικός. Ηταν σουρεαλιστικό. Αυτή τη στιγμή, και οι δύο βρίσκονται σε ξεχωριστά νοσοκομεία εδώ στο Λος Αντζελες», είπε.

Η Μενούνος είχε αντιμετωπίσει και η ίδια ένα πρόβλημα υγείας το 2017, όταν έκανε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με το «People», πέρασε τις περισσότερες μέρες της κάνοντας κλήσεις σε διάφορους γιατρούς, θεράποντες των γονιών της στα δύο νοσοκομεία.

«Ηταν τρελό», είπε, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να μην πιθανολογεί τι θα μπορούσε να συμβεί στους γονείς της, τόνισε το «People».

«Εχω συνηθίσει να εστιάζω στην πιο επιθυμητή έκβαση που φαντάζομαι, και όχι σε αυτό που φοβάμαι, αυτό με βοήθησε πολύ. Νομίζω ότι καθώς το πρόβλημα έχει διευρυνθεί  και είμαι όλο και πιο κουρασμένη, ο φόβος πρέπει να μένει πίσω», ανέφερε η Μενούνος.

Η δημοσιογράφος έκλαψε καθώς έλεγε ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για αυτήν και την οικογένειά της. «Ηταν μια απίστευτη πρόκληση. Προσπαθείς τόσο σκληρά να κρατήσεις τους γονείς σου υγιείς και ζωντανούς για να δεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Θέλω να πω ότι ήταν αρκετά δυσάρεστη η είδηση της Δευτέρας για τον όγκο της μαμάς μου. Και μετά όλα τα υπόλοιπα, είναι πολλά», δήλωσε η Μενούνος σύμφωνα με το «People».

Η Μένουνος σημείωσε επίσης τη σημαντική βοήθεια συγγενών και φίλων καθώς και του νοσοκομειακού προσωπικού. «Ευτυχώς, είχαμε απίστευτους γιατρούς, απίστευτες νοσοκόμες, απίστευτους φίλους και απίστευτη οικογένεια, που μας μας βοήθησαν αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η Μένουνος προσφέρθηκε επίσης να μοιραστεί σε άλλο επεισόδιο podcast τον τρόπο που διαχειρίζεται τη φροντίδα δύο ασθενών με COVID-19 όταν δεν είναι σε θέση να τους δει προσωπικά, θέλοντας να βοηθήσει τον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις.

 «Υπάρχει ένα ακαταμάχητο συναίσθημα ότι είσαι αβοήθητος, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι αβοήθητος. Μπορείς ακόμα να συμμετέχεις ενεργά και ως υποστηρικτής και ως φροντιστής του ασθενούς, και θα σας δείξω ακριβώς πώς να το κάνετε αυτό, και πώς το έχω κάνει, με μερικές συμβουλές και κόλπα που ήταν απίστευτα χρήσιμα για μένα», ανέφερε.

Το podcast της Μενούνος είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο:

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου