Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

 Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 2020

Δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Σωτήρης Τσιόδρας – «Παντελώς ανώδυνη διαδικασία» το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμόΕμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού λίγο πριν τις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εμβολιασμός του κ. Μητσοτάκη είναι ο τέταρτος εμβολιασμός που σημειώθηκε στη χώρα μας,  μετά τους εμβολιασμούς της νοσηλεύτριας Ευσταθίας Καμπισιούλη, του 88χρονου Μιχάλη Γιοβανίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρών σε όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εμβολιάστηκε αμέσως μετά.

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.

Βίντεο: Ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η  οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη». 

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά»  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον».


«Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

«Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Βίντεο: Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμό του

Ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητής Καρδιολογίας, αντιπρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, παριστάμενος στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι συγκλονιστικό ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα επέτυχε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία μεγάλη απειλή για την ανθρώπινη ζωή. Το εμβόλιο αυτό είναι απόδειξη ότι όταν επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια προσηλωθούν από κοινού σε μια απειλή για την ανθρώπινη υγεία, όλα είναι εφικτά. Το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό. Πολύ σύντομα βάσει του οργανωμένου σχεδίου της Πολιτείας θα μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί τον μήνα Ιανουάριο και στη συνέχεια όλοι οι συμπολίτες μας».

Αναλυτικά, η διαδικασία του εμβολιασμού θα εξελιχθεί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, δηλαδή:

· «Ο Ευαγγελισμός»,

· «Η Σωτηρία»,

· «Αττικόν»,

· «Θριάσιο» και

· «Ασκληπιείο» Βούλας,

όπου θα πραγματοποιούνται διαδοχικά οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού.

Αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου