Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2020

Την Κυριακή ξεκινά ο εμβολιασμός

ASSOCIATED PRESS

Στην Ελλάδα έφτασαν ανήμερα των Χριστουγέννων τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό της Pfizer/BionTech. Τα φορτηγά με τις πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου, πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα και μπήκαν στη χώρα. Η μεταφορά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές.  

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου