Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αβεβαιότητα, αισιοδοξία και μελαγχολία βιώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων

 Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020

Ευρωκίνηση

ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI    

ΑΘΗΝΑ. Τον τρόπο που βιώνουν οι Ελληνες την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς και τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τις φετινές γιορτές, καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της «Interview» στη «Βεργίνα Τηλεόραση».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που διενεργήθηκε το διάστημα 14 έως 18 Δεκεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (91%) είναι έτοιμη να τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και να αποφύγει (84,1%) τις επισκέψεις σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας σε ποσοστό 87% ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα.

Οσον αφορά στην ψυχολογία τους, οι ερωτώμενοι εμφανίζονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα να νιώθουν αβεβαιότητα (48%), αισιοδοξία (38%), μελαγχολία (34%) και άγχος (28%), ενώ σε ερώτημα σχετικό με τις καταστάσεις που τους στενοχωρούν περισσότερο στον τρόπο που θα βιώσουν τις γιορτές, ο φόβος για τον κίνδυνο της υγείας τους (72%) και το γεγονός ότι δεν θα συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα (69%) είναι εκείνα που τους «κοστίζουν» πιο πολύ συναισθηματικά.

Οι πολίτες επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Interview», συμφωνούν σε ποσοστό 64,3% στο να γίνουν οι Λειτουργίες χωρίς πιστούς στις εκκλησίες, με το 20,4% να διαφωνεί. Οσο για τα έξοδα των φετινών γιορτών, αυτά θα είναι μειωμένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το 75,9% των ερωτηθέντων και ίδια για το 22,1%.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου