Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σικάγου Ναθαναήλ απαγορεύει εγκυκλίους Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου

" Να περάσει ο επόμενος".  Γιά να δούμε αυτός που θα πάει ...

The National Herald Archive

His Eminence Metropolitan Nathanael of Chicago, who was called upon to deal with the difficult situation at the historic Holy Trinity parish of Chicago. Photo: Metropolis of Chicago

ΒΟΣΤΩΝΗ.Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ σήμανε γραπτώς και απροκάλυπτα στασιασμό και πολεμική εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

 Συγκεκριμένα, με εντολή του απαγορεύει την ανάγνωση επ’ Εκκλησίας των Χριστουγεννιάτικων Εγκυκλίων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου απαιτώντας να αναγνωσθεί από τους ιερείς μόνο η δική του.

Συγκεκριμένα με επιστολή του μέσω του Πρωτοσυγκέλου του, Επισκόπου Εξαμιλίου Τιμοθέου, με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2020, δίνεται η ακόλουθη εντολή στους ιερείς: «Παρακαλώ να έχετε κατά νουν ότι θα αναγνώσετε μόνο την εγκύκλιο του Μητροπολίτη (Ναθαναήλ) στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώ τις άλλες (Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου) μπορείτε να τις μοιρασθείτε και να τις θέσετε στη διάθεση των ενοριτών σας μέσω των διαφόρων δικτύων σας».

Ολόκληρη η επιστολή-εντολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί πατέρες, Ελπίζω αυτό το μήνυμα (ειμαιλ) να βρει εσάς και τις οικογένειες σας καλά καθώς ετοιμαζόμαστε για την γέννηση του Κυρίου μας σε λίγες μόνο μέρες. Συνημμένως σας αποστέλλεται η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναθαναήλ με οδηγίες για το πώς οφείλετε να την διαδώσετε.

Να την αναγνώσετε στο τέλος της Λειτουργίας της παραμονής και ανήμερα της Ημέρας των Χριστουγέννων. Εάν τελεστούν πολλαπλές Λειτουργίες να αναγνωσθεί σε κάθε μία Λειτουργία.

Να την διανείμετε στους διαύλους κοινωνικών δικτύων της ενορίας σας.

Να την αποστείλετε στους ενορίτες σας μέσω του καταλόγου των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων, ειμαιλς.

Επιπλέον θα αποστείλουμε σε όλους τους κληρικούς την Τρίτη τις εγκυκλίους του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου καθότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Όταν λάβετε αυτές τις εγκυκλίους (Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου) μπορείτε να τις θέσετε στη διάθεση των ενοριτών σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας.  Παρακαλώ να έχετε κατά νουν ότι θα αναγνώσετε μόνο την εγκύκλιο του Μητροπολίτη (Ναθαναήλ) στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώ τις άλλες (Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου) μπορείτε να τις μοιρασθείτε και να τις θέσετε στη διάθεση των ενοριτών σας μέσω των διαφόρων δικτύων σας.

Εκ μέρους της Αυτού Σεβασμιότητος, προσεύχομαι όπως εσείς και οι οικογένειες σας να συμμετάσχετε στη χαρά της Εορτής του Νεογεννηθέντος Βασιλέως. Σας εύχομαι να είσθε πάντοτε καλά, διατελώ,

Εν Χριστώ

Επίσκοπος Εξαμιλίου Τιμόθεος,

Πρωτοσύγκελος Ιερής Μητρόπολης Σικάγου». 

 Εν τω μεταξύ πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι έχουν ήδη ενημερωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενώ πλειάδα ιερέων σε επικοινωνία τους με τον «Εθνικό Κήρυκα» έκαναν λόγο για «ανταρσία του κ. Ναθαναήλ» παρακαλώντας συνάμα να διατηρηθεί η ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου