Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Τα εμβόλια της… συνωμοσίας



Δυστυχώς, σε μια κοινωνία η οποία υποτίθεται ότι είναι προηγμένη, μια κοινωνία η οποία έχει πλέον στα χέρια της ολόκληρο το φάσμα της πληροφόρησης μέσω της υψηλής τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας οι οποίοι αρνούνται να υποβληθούν στον εμβολιασμό.


Ο προαναγγελθείς εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών είναι ένα πληθωρικό, θα το χαρακτήριζα, μήνυμα προς όλους για την αναγκαιότητα να εγκαταλείψουν τις όποιες επιφυλάξεις έχουν και να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, σε μια κοινωνία η οποία υποτίθεται ότι είναι προηγμένη, μια κοινωνία η οποία έχει πλέον στα χέρια της ολόκληρο το φάσμα της πληροφόρησης μέσω της υψηλής τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας οι οποίοι αρνούνται να υποβληθούν στον εμβολιασμό.

Πρόκειται για μια περίεργη κατάσταση, η οποία ασφαλώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι άνθρωποι γύρω μας είναι έτοιμοι να γίνουν θύματα της κάθε είδους θεωρίας συνωμοσίας η οποία αναπτύσσεται σε χρόνο μηδέν και αναπαράγεται εξ ίσου ταχέως, διότι καταφέρνει να κινητοποιήσει τα κατώτερα συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης.

Οσο και αν φαντάζει παράξενο, παρότι η χώρα έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον αναλφαβητισμό (υποστηρίζεται από τις έρευνες ότι ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα, που αφορά κυρίως υπερηλίκους, κινείται γύρω στο 9%), το ποσοστό εκείνων που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να υιοθετήσουν την πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας είναι υπερτριπλάσιο – πρόσφατη έρευνα της διαΝΕοσις ανέβαζε το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου σε πάνω από 27%. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ποσοστό που διατρέχει οριζόντια και κάθετα την ελληνική κοινωνία είναι οπαδός της πιο ακραίας περίπτωσης θεωρίας συνωμοσίας, ότι δήθεν τα διερχόμενα του ελληνικού εναέριου χώρου αεροσκάφη μάς ψεκάζουν. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση «ψεκασμού», η οποία στις αρχές της δεκαετούς οικονομικής κρίσης στόχο είχε να μας αλλοτριώσει ώστε να μην αντιδρούμε στα μνημόνια και τη λιτότητα που επέφεραν. Απλώς τώρα μεταλλάχθηκε και αυτή: μας ψεκάζουν προκειμένου να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και να σπεύσουμε να κάνουμε το εμβόλιο.

Το οποίο εμβόλιο συνοδεύεται και από ένα πλήθος θεωριών: από τις παρενέργειες που έχουν να κάνουν με τη… μετάλλαξη του DNA των ανθρώπων μέχρι ότι με αυτό εγκαθίσταται στο σώμα μας ένα… μικροτσίπ, με το οποίο ένας αόρατος «μεγάλος αδελφός» θα παρακολουθεί όλες μας τις κινήσεις και θα ελέγχει τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Απίθανα πράγμα, αλλά, όπως προανέφερα, ένας στους τρεις Ελληνες είναι έτοιμος να τα υιοθετήσει, διότι είναι επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας.

Από την άλλη, η πολιτεία είναι αδύναμη να επιβάλει τον μαζικό και άνευ εξαιρέσεων εμβολιασμό. Το Σύνταγμα της χώρας προνοεί ότι ο εμβολιασμός έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Και δημιουργείται έτσι το θεσμικό και κοινωνικό παράδοξο, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας να τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά οι αρνητές του, με τη στάση τους, να θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το εγχείρημα.

Δεν έχω να προτείνω κάτι. Εύχομαι και ελπίζω μόνο να αλλάξουν γνώμη όσο περισσότεροι εξ αυτών γίνεται…

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου