Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΗΠΑ : Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020

Πίσω στο… Κογκρέσο έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ το νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Το σώμα θα ψηφίσει για να παρακάμψει το βέτο, διαμηνύει η Νάνσι Πελόσι.

ΗΠΑ : Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 | tovima.gr

Πίσω στο… Κογκρέσο έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ το νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, καθώς έκανε πράξη την προαναγγελία για βέτο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε βέτο, όπως είχε προαναγγείλει, στον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το οικονομικό έτος 2021, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στο Κογκρέσο και θα χρειαστεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στον Νόμο Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Στο μήνυμά του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε τον νόμο «δώρο προς την Κίνα και τη Ρωσία».

Πελόσι: Το σώμα θα ψηφίσει για να παρακάμψει το βέτο Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι δήλωσε πως το σώμα θα ψηφίσει στις 28 Δεκεμβρίου για να παρακάμψει το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό, τον Νόμο Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA), για το οικονομικό έτος 2021.

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το βέτο Τραμπ είναι μια «ενέργεια απίστευτης απερισκεψίας που βλάπτει τα στρατεύματά μας» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε τον NDAA με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου