Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Πάνω από 19 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, πάνω από 333.000 οι νεκροί

 Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, 2020

Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί γνωστοί μας.

Κοίταξε πάνω, στην αρχή της ιστοσελίδας με τα μπλε γράμματα, τι γίνεται κάθε δευτερόλεπτο στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο από τον κωραναϊό.  Θέλεις να είσαι και εσύ στο μέτρημα;  Όχι βέβαια.

Έχομε πληροφορίες για εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες στην περιοχή της Βοστώνης.  Μεγάλης, μεσαίας αλλά και μικρής ηλικίας που νόσησαν ή ακόμα είναι άρρωστοι.  Επίσης, δεκάδες είναι οι Έλληνες και Ελληνίδες της περιοχής Βοστώνης που έφυγαν για πάντα.  Μεταξύ αυτών ο φίλος Στάθης Σταθόπουλος από το Dracut και η περήφανη για την καταγωγή, μητέρα 47 ετών, που κηδεύεται σήμερα.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ.  Είμαστε όλοι ευάλωτοι σε αυτή την ασθένεια.

Η μάσκα είναι ένα όπλο.  Επίσης πλένετε τα χέρια σας τακτικά, καθαρίστε τη μύτη σας με χαρτομάντηλο ή χαρτοπετσέτα και πετάξτετα αμέσως.  Μην κάνετε "ανασκαφές" στη μύτη σας.  Δεν θα βρείτε τον Ερμή του Πραξιτέλη, αλλά, έχετε πολλές πιθανότητες να υπάρχει μέσα ο ιός!  

Κάνετε ντουζ κάθε πρωί και βράδυ και φυσήξτε την μύτη σας αρκετές φορές την ημέρα ΜΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ Ή ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ.  

Εμείς δεν είμαστε ειδήμονες, ιδικοί με άλλα λόγια, και ούτε κάνουμε τους ειδικούς αλλά μιλάμε με ειδικούς, ακούμε, διαβάζουμε.

Το εμβόλιο είναι εδώ. Η Κατερίνα μας το πήρε στις 17 Δεκεμβρίου.  Την άλλη δόση θα την πάρει μετά από 21 ημέρες.  Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Σας παρακαλούμε, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.  Μπορεί ο κατ’ οίκων περιορισμός να μοιάζει με «φυλακή».  Κάνετε λίγες εβδομάδες υπομονή να περάσει η «λαίλαπα».  Η αρρώστια αυτή δεν έχει «παληκάρια»!

Ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και όλο τον κόσμο.  Έχεις τη ΔΥΝΑΜΗ, βοήθησε να τελειώσουμε τον κορωναϊό. paneliakos.com

------------------------

Αssociated Press

Στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ανήμερα Χριστουγέννων. (AP Photo/Seth Wenig)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Κυριακή το όριο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, με άλλα λόγια επιβεβαιώθηκαν 1 εκατ. νέα κρούσματα προτού συμπληρωθεί μία εβδομάδα.

Διαγνώστηκαν 165.151 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό τις 24 ώρες ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 19.107.675 περιπτώσεις.

Το επίπεδο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε μόλις έξι ημέρες έπειτα από εκείνο των 18 εκατομμυρίων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στις ΗΠΑ έχει στο μεταξύ φθάσει τους 333.069 νεκρούς.

Η χώρα, που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κρούσματα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Νοεμβρίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εξετάζοντας τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, ένα σημαντικό ορόσημο στη μεγαλύτερη εκστρατεία ανοσοποίησης στην ιστορία των ΗΠΑ, όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί χρόνος προτού φανούν τα θετικά αποτελέσματα.

Τα εμβόλια δεν θα ανακόψουν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τρέχον διάστημα.

Ο γνωστός αμερικανός ανοσολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι εξέφρασε χθες Κυριακή τον φόβο του πως η χώρα δεν έχει δει ακόμη το χειρότερο στάδιο της πανδημίας, καθώς περιμένει νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές του τέλους του έτους.

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν ήδη περισσότεροι θάνατοι από ό,τι οποιονδήποτε άλλο μήνα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, με βάση τα στοιχεία του COVID Tracking Project ως το Σάββατο (ήταν 63.526 ως προχθές).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και πλέον ξεπερνά τους 117.300, κατά την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου