Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν θερμοπωλείο- αρχαίο φαστφουντάδικο στην Πομπηία

 Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 2020

Βρέθηκε σε περιοχή που δεν έχει ανοίξει ακόμα στο κοινό και αποκαλύφθηκε το Σάββατο.

VIA REUTERS

Αρχαιολόγοι στην Πομπηία, που θάφτηκε ύστερα από έκρηξη ηφαιστείου το 79 μΧ ανακάλυψαν ένα μαγαζί ζεστού φαγητού και ποτών που λειτουργούσε ως αρχαίο «φαστφουντάδικο» για τους περαστικούς της ρωμαϊκής πόλης.

Γνωστό ως θερμοπωλείο (termopolium), το μαγαζί ανακαλύφθηκε στη Regio V του αρχαιολογικού χώρου, που δεν έχει ανοίξει ακόμα για το κοινό, και αποκαλύφθηκε το Σάββατο. Σε κάποια από τα σκεύη από τερακότα ανακαλύφθηκαν υπολείμματα φαγητού ηλικίας περίπου 2.000 ετών. Το μπροστινό τμήμα του ταμείου ήταν διακοσμημένο με χρωματιστές τοιχογραφίες, κάποιες με ζώα από τα οποία προέρχονταν τα γεύματα που προσφέρονταν- όπως κοτόπουλα και πάπιες.

«Είναι ασυνήθιστο εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που ανασκάπτουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο» είπε ο Μάσιμο Οσάνα, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο μπωλ, δοχεία από κεραμικό που χρησιμοποιούνταν για σούπες, φλασκιά για κρασί και αμφορείς.

Όπως είπε η ανθρωπολόγος Βαλέρια Αμορέτι, ίχνη χοιρινού, ψαριών, σαλιγκαριών και βοδινού βρέθηκαν στα δοχεία, μια ανακάλυψη την οποία χαρακτήρισε ως απόδειξη της μεγάλης ποικιλίας ζωικών προϊόντων που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία πιάτων.

(με πληροφορίες από Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου