Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Γιώργο Παπαδόπουλο

  Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020

Αssociated Press

O Γιώργος Παπαδόπουλος. (AP Photo/Jacquelyn Martin, FILE)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε πλήρη συγχώρεση και στον Γιώργο Παπαδόπουλο (George Papadopoulos), σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής για την εκστρατεία του 2016, ο οποίος ομολόγησε πως είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνάς του στη Ρωσία.

Συνολικά, μαζί με τον Παπαδόπουλο, ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη σε 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που ήταν ισχυροί και πρώτοι υποστηρικτές του, ενός αξιωματούχου της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 που ενεπλάκη στη ρωσική έρευνα και πρώην κυβερνητικοί εργολάβοι που καταδικάστηκαν για σφαγή το 2007 στη Βαγδάτη (περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα 14).

«Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε! Για εμένα και την οικογένειά μου αυτό σημαίνει όλο τον κόσμο», ανέφερε στην πρώτη ανάρτησή του στο Twitter, λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την σύζυγό του για τη στήριξή της, ενώ έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, κατά την οποία, όπως ανέφερε, έχασε από κοντά του ανθρώπους που ανήκαν στο στενό του περιβάλλον.

«Εχασα φίλους, εταιρικούς συνεργάτες, ακόμη και συγγενείς αυτά τα τελευταία χρόνια. Είδα την φήμη μου να κλονίζεται για κάποιο διάστημα, με ψεύτικες ιστορίες και ανοησίες. Ομως, υπήρξε ένα άτομο που στάθηκε στο πλευρό μου έως το τέλος, η σύζυγός μου, Σίμον Παπαδόπουλος. Σε αγαπώ! Αμφότεροι, ευχαριστούμε τον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε στη συνέχεια, ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανάρτηση της συζύγου του.

«Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, Ντόναλντ Τραμπ, που έδωσες συγχώρεση στον σύζυγό μου. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή τη στιγμή κλαίω. Είχαμε το δίκιο με το μέρος μας από την πρώτη ημέρα. Είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα. Ευχαριστώ», είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Στη δίνη του κυκλώνα

Οπως είχε αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο κ. Παπαδόπουλος μαζί με τους Πολ Μάναφορτ και Ρικ Γκέιτς ήταν τα πρώτα άτομα που αντιμετώπισαν διώξεις από την έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση της «Ρωσίας» ο ειδικός ανακριτής, Ρόμπερτ Μόλερ. Η τότε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, είχε δηλώσει ως απάντηση πως ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου στην εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος».

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2017 στο Dulles International Airport και φέρεται να συναντήθηκε με την κυβέρνηση «σε αρκετές περιπτώσεις για να παράσχει πληροφορίες και να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Ο ομογενής που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα και συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Είχε δηλώσει ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μόλερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε εκτίσει ποινή 14 ημερών το 2018 και έκτοτε σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου