Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

NBA: Καταπληκτικός Giannis Antetokounmpo στο 122-121 των Bucks από τους Celtics


Αssociated Press

35 πόντους (6/8β., 10/18διπ., 3/8τρ.) 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά δεν ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στους Μπακς, στο 122-121 από τους Σέλτικς. Φωτογραφία: AP Photo/Michael Dwyer.\

Οι  Boston Celtics και οι Σακραμέντο Κινγκς πανηγύρισαν τις πιο σημαντικές νίκες της βραδιάς, επικρατώντας των Μιλγουόκι Μπακς και των Ντένβερ Νάγκετς, αντίστοιχα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία επική εμφάνιση, μόνος του οδήγησε τους Μπακς από το -17 στο +2 αλλά ήταν και ο «μοιραίος» αφού έχασε την βολή που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση, 4 δέκατα πριν το τελικό 122-121. Ο Giannis έδειξε γιατί πέρυσι κέρδισε τον τίτλο του MVP, μιας και παραλίγο να κέρδιζε... μόνος του, τους Σέλτικς, λλά τελικά ήταν κι ο μοιραίος από την γραμμή των βολών. Ο «Greek Freak» είδε την ομάδα του να είναι στο -17 (101-84) στο τέλος της τρίτης περιόδου και αποφάσισε να δείξει γιατί ήταν ο περσινός MVP. Με 18 πόντους στην τέταρτη περίοδο οδήγησε τους Μπακς στην αντεπίθεση, έχοντας την βοήθεια του Μίντλετον, με τους Σέλτικς να μην μπορούν να τον σταματήσουν. Τα «Ελάφια» κατάφεραν όχι απλά να μειώσουν αλλά και να προηγηθούν με 115-113 με καλάθι του Eλληνα άσου, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Τέιτουμ αποφάσισε να αναλάβει δράση και ήταν το αντίπαλο δέος για τον Αντετοκούνμπο. Με το σκορ στο 119-120 οι Μπακς είχαν την ευκαιρία να... τελειώσουν τον αγώνα, αλλά ο Μίντλετον ήταν άστοχος, με τους Σέλτικς να έχουν 22 δευτερόλεπτα στην διάθεση τους. Ο χρόνος κυλούσε και η μπάλα κατέληξε στον Τέιτουμ που είχε μπροστά του τον Αντετοκούνμπο, με τον άσο των Σέλτικς να πετυχαίνει ένα απίστευτο τρίποντο με ταμπλό, για να κάνει το 122-120 με μόλις 4 δέκατα για το τέλος. Οι Μπακς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον Γιάννη στην τελευταία φάση, με τον Ελληνα άσο να κερδίζει φάουλ από τον Τόμπσον, χωρίς να κυλήσει ο χρόνος, δίνοντας του το δικαίωμα για δύο βολές. Εχοντας 5/6 στην διάρκεια του αγώνα, ο Αντετοκούνμπο ευστόχησε στην πρώτη αλλά αστόχησε στην δεύτερη, με τους Σέλτικς να παίρνουν την νίκη με 122-121. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 35 πόντους (6/8β., 10/18διπ., 3/8τρ.) 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Μίντλετον είχε 27 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Χόλιντεϊ 25 πόντους. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε «triple double» αλλά ήταν και ο μοιραίος με τους Κινγκς να κερδίζουν στην παράταση τους Νάγκετς με 124-122. Ο Σέρβος άσος ήταν εκπληκτικός και είχε την μπάλα για την τελευταία επίθεση του Ντένβερ στην παράταση με 6 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Αλλά την έχασε από τον Μπαρνς ο οποίος προσπάθησε να καρφώσει αλλά αστόχησε από την άμυνα του Πόρτερ. Ο Χιλντ ακολούθησε την φάση και με «follow» διαμόρφωσε το τελικό 122-124, δέκατα πριν το φινάλε. Για το Σακραμέντο ο Χιλντ είχε 22 πόντους, οι Φοξ και Μπαρνς από 21 πόντους. Από το Ντένβερ ο Γιόκιτς πέτυχε 29 πόντους ενώ είχε 15 ριμπάουντ και 14 ασίστ κι ο Πόρτερ είχε 24 πόντους. 

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου