Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους απόδημους της Αμερικής μέσω του «Εθνικού Κήρυκα.»

Εθνικός Κήρυξ «Η πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας ανατέλλει με ελπίδες για την ανθρωπότητα και για την πατρίδα μας. Το εμβόλιο κατά του Covid-19 διαλύει τα σύννεφα του φόβου, φέρνοντας πιο κοντά την ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή όλων. Ενώ η ανασύνδεση της Αμερικής με τις αξίες της και η νέα ηγεσία της είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις σχέσεις της Ελλάδας με τον ιστορικό της σύμμαχο. Μία πορεία όπου, ασφαλώς, η δυναμική μας ομογένεια θα έχει τη δική της συμβολή» ξεκινά ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμά του κάνοντας αναφορά στην έλευση των εμβολίων κατά του Covid-19 που φέρνουν αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Και συνεχίζει ο πρωθυπουργός:

«Στην εθνική εστία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να μειώνεται όλο και πιο πολύ η απόσταση με τους απόδημους μας. Η ψήφος των εκτός συνόρων Ελλήνων από τον τόπο διαμονής τους είναι, πλέον, πραγματικότητα. Και πλαισιώνεται, τώρα, από πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τις ελληνικές αρχές».

Στην συνέχεια κάνει αναφορά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή με σκοπό να εξυπηρετούν του ομογενείς.

«Στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης λειτουργεί, ήδη, η υπηρεσία «myConsulLive» που θα συνδέει κάθε ομογενή με προξενικούς υπαλλήλους ώστε να τον εξυπηρετούν σε κάθε αίτημά του. Και σύντομα η πλατφόρμα αυτή θα επεκταθεί σε όλη την Βόρεια Αμερική. Ενώ, συνολικότερα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους κι οι εφαρμογές του θα φέρνουν συνεχώς την Ελλάδα πιο κοντά στα παιδιά της. Από τα διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής γλώσσας μέχρι την ανάδειξη της Ιστορίας μας και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Και πρωθυπουργός κλείνει το μήνυμα του με αναφορά στο 2021 που είναι έτος απελευθέρωσης του πλανήτη από την πανδημία και ταυτόχρονα έτος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την εθνική απελευθέρωση των Ελλήνων.

«Στους τρεις αιώνες της πορείας του, ο Ελληνισμός της Αμερικής στάθηκε στήριγμα και αρωγός της μητέρας-πατρίδας. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Το 2021 θα είναι έτος απελευθέρωσης του πλανήτη από την πανδημία. Αλλά και ορόσημο των 200 χρόνων από την εθνική απελευθέρωση των Ελλήνων. Αποτελεί, συνεπώς, μία τρανή ευκαιρία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας. Δυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ μας. Και μετατρέποντας την εμπειρία του χθες και τη δράση του σήμερα, σε ισχύ του Έθνους για το αύριο.

Στέλνω, λοιπόν, τις ευχές μου πάνω από τον Ατλαντικό για υγεία και προκοπή σε όλους τους Έλληνες. Καλή χρονιά και σύντομα να ανταμώσουμε!»

-------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ του paneliakos.com

Κύριε Πρωθυπουργέ:  Εμείς, οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ και όχι ΑΠΟΔΗΜΟΙ, θα κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα.   

Όπως και οι προηγούμενοι... ΘΑ.  Δεν έχουμε δει τίποτα για την Ομογένεια.  ΤΙΠΟΤΑ μόνο…  ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ.  Προσέξτε μήπως είναι πολύ ΑΡΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου