Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ακάρ : Η Ελλάδα φοβάται, γι’ αυτό δεν έρχεται να συζητήσουμε

  Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εκ νέου λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει εκνευριστεί πολύ με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της γειτονικής χώρας

Εκ νέου λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει εκνευριστεί πολύ με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της γειτονικής χώρας.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τη γνωστή… «καραμέλα», πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, εξοπλίζοντας 16 περιοχές στο Αιγαίο.

Σε δηλώσεις του που αναμεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, με αφορμή την αποστολή τούρκων στρατιωτικών στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ακάρ στάθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα φοβάται»

«Τα δικαιώματα της Τουρκίας (στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο), το διεθνές δίκαιο και οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις καλής γειτονίας, δέχονται σοβαρές επιθέσεις. Η χώρα μας δέχεται επιθέσεις και πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή νύχτα – μέρα. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αποδοχή της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο» είπε αρχικά ο Ακάρ.

«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 περιοχές στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες. Τι λογική είναι αυτή; Πρόκειται για πρόκληση. Λέμε ναι στις διερευνητικές επαφές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, καθώς και στον διαχωρισμό θαλάσσιων ζωνών, υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ. Όμως, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται να συζητήσουμε. Γιατί; Επειδή φοβάται. Γιατί φοβάται; Επειδή δεν έχει δίκιο. Εμείς έχουμε δίκιο και αυτό είναι ισχυρό. Λέμε «ας καθίσουμε το συντομότερο δυνατόν, να μιλήσουμε για σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και να βρούμε πολιτικές λύσεις για όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου». Αλλά αυτοί αυξάνουν τις εντάσεις, χωρίς να βασίζονται στις δυνάμεις τους».\

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου