Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Πέθανε η ομογενής του Γουάιτστόουν Ιουλία Μπέτζιου

  Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2020

Ευρωκίνηση

(Photo by Eurokinissi)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η ομογενής Ιουλία Μπέτζιου από το Γουάιτστόουν. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ήταν παντρεμένη με τον Ελληνοαμερικανό ομογενή Ηλία Μπέτζιο, επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Αμερικής που έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2018. Ο Μπέτζιος ήταν ιδρυτής της κοινότητας Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

Η Μπέτζιου αφήνει πίσω της τα παιδιά της, Σταύρο και Δημήτρη, και τα τρία της εγγόνια Ηλιάνα, Ηλία και Ιουλία.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο αείμνηστος κ. Ηλίας Μπέτζιος εκτιμούσε πολύ τον υπογράφων.  

Βρεθήκαμε αρκετές φορές σε διάφορες εκδηλώσεις, συνέδρια… και είμαστε στην «ομάδα» των αξιωματούχων της Ομογένειας που το 1992 μας προσκάλεσε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την Ημέρα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή των Ελλήνων. 

Θυμάμαι, που επισκεφτήκαμε και όλους τους αρχηγούς των τότε κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμού) και το «Σπίτι του Λαού» στο Περισσό (Γραφεία του Κ.Κ.Ε.).  Στον ανελκυστήρα που χωρούσε μόλις δύο, άντε τρία άτομα ανεβαίναμε ομαδικά για να συναντήσουμε την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.  Όταν ήρθε η σειρά μου βρεθήκαμε μαζί με τον κ. Γεώργιο Τσάκαλη από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και τον κ. Ηλία Μπέτζιο από την Πανηπειρωτική και ο υπογράφων Α’ Αντιπρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά εκτελών χρέη Προέδρου καθ’ ότι ο Πρόεδρος της Πανηλειακής κ. Κώστας Κουτρουμπής είναι από το Τορόντο του Καναδά.

-          Πολύ ζέστη, λέει ο κ. Τσάκαλης

-          Ναι, και στρυμωγμένοι, απαντά ο κ. Μπέτζιος

-          Υπομονή γιατί εμείς είμαστε οι «καπιταλιστές», τους λέγω.

Έβαλαν τα γέλια και οι δύο.  

Μετά, από λίγο αφού ανέβηκαν όλοι κάπου 20 άτομα ήρθε η κ. Παπαρήγα και είπε: 

"Βλέπετε τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα αυτή την εποχή και περνάμε όπως-όπως".  Σημειωτέων ότι μόλις πριν μερικούς μήνες κατέρρευσε η «Αρκούδα» (πρώην Σοβιετική Ένωση) και το ΚΚΕ έχασε πόρους!

Σε λίγο μας έφεραν λεμονο-πορτοκαλάδες σε γυάλινα μπουκάλια αλλά δεν τις άνοιξαν.

Με σκουντάει ο κ. Τσάκαλης.

Του λέω διψάς; 

Μου απαντάει "ναι αλλά είναι ζεστές".

Τελικά δεν ήπιαμε τίποτα!

Ο κ. Μπέτζιος ήταν δεξιά μου.  «Κάποια ημέρα να τα γράψεις μου είπε.

Αργότερα.  Ύστερα από μερικά χρόνια ο κ. Δημήτρης Τσούμπανος, νυν Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης και πρώην Προέδρου της Πανηπειρωτικής και της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας μου έδωσε το βιβλίο που του έδωσε για μένα ο κ. Ηλίας Μπέτζιος υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα και αφιερωμένο σε μένα. 

Ε, λοιπόν, με αυτές τις αναμνήσεις στον καλό αυτό Πατριώτη, τον μνημονεύω. 

ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ Ιουλία και Ηλία Μπέζιο.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου