Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στη χώρα μας – Ποιες περιοχές έπληξε και ποιες όχι

Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2020

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι περιοχές και οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Κορωνοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στη  χώρα μας – Ποιες περιοχές έπληξε και ποιες όχι | tovima.gr(Ξένη Δημοσίευση) Ένας από τους θαλάμους του νοσοκομείου που επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) κατά την επίσκεψή του, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στο 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως), στη Θεσσαλονίκη. Ο κος Ήσυχος ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα και τις δυνατότητας της συγκεκριμένης νοσοκομειακής μονάδας, η οποία παρέχει πλήρη ιατρική περίθαλψη, υψηλού επιπέδου, στο προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε κατηγορίες ιδιωτών έχοντας σημαντική συμβολή στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι περιοχές και οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία – τα οποία επικαλέστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση– μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.626 κρούσματα κορωνοϊού.
Από αυτά περισσότερα από τα μισά, σε ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Από εκεί και πέρα, ακολουθούν 198 κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες περιφέρειες.
Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα, ενώ από τις πόλεις ανά την επικράτεια τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά με 85, η Κοζάνη με 71, η Λάρισα με 50 και η Ηλεία με 48.

Στην πρώτη 15άδα των δήμων:

1) Δήμος Αθηναίων 314
2) Κηφισιά 116
3) Θεσσαλονίκη 85
4) Καστοριά 79
5) Φιλοθέης – Ψυχικού 73
6) Πειραιά  79
7) Χαλανδρίου 52
8) Γλυφάδας 59
9) Περιστερίου 46
10) Λαρισαίων 42
11) Πατραίων 38
12) Νέας Σμύρνης 37
13) Αμαρουσίου 36
14) Νέας Ιωνίας 35
15) Ξάνθης 34
Από αυτούς του δήμους, επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου