Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Γάμοι-Κορωνοϊός: Από παραδοσιακά σε…αποστειρωμένα μυστήρια..!



Δευτέρα, 25  Μαΐου, 2020

Μετρημένοι και σε απόσταση οι καλεσμένοι- Με αντισηπτικά και μάσκες…

Με πολλές αλλαγές ξεκινούν δειλά-δειλά οι βαπτίσεις και οι γάμοι και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί νέα άρση στους περιορισμούς από τους ειδικούς σχετικά με το τελετουργικό αυτών των εκδηλώσεων.
Μέχρι τώρα πάντως οι καλεσμένοι στο μυστήριο και τη δεξίωση εξαρτώνται από τα τετραγωνικά του ναού και του κέντρου αντίστοιχα, γεγονός που έχει επιφέρει αλλαγές σχετικά με τον αριθμό της λίστας των καλεσμένων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Λιγότερα προσκλητήρια, λιγότερες μπομπονιέρες, μικρότερη γαμήλια τούρτα και λιγότεροι καλεσμένοι στο κέντρο διασκέδασης.
Όλα προσαρμοσμένα στις εντολές των ειδικών σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που δημιούργησε η παρουσία του covid19.
Οι βαπτίσεις και οι γάμοι που είχαν προγραμματιστεί από τα τέλη Ιουνίου και μετά, θα γίνουν στην ώρα τους με χρήση μάσκας και αντισηπτικού, με  αποστάσεις ασφαλείας και ο αριθμός των καλεσμένων στη δεξίωση να εξαρτάται από τα τετραγωνικά του κέντρου, ενώ αυτοί που θα μπορούν να παρακολουθούν το μυστήριο στο εσωτερικό του ναού, θα είναι ανάλογοι των τετραγωνικών μέτρων της εκκλησίας. 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
Λόγω του κορονοϊού όλα τα μυστήρια που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, το Μάιο και τα μέσα Ιουνίου αναβλήθηκαν μας είπε η κ. Ανθή Καραγιαννοπούλου που διατηρεί ανθοπωλείο στον Πύργο. Έτσι αναβλήθηκαν και οι στολισμοί που είχαν αναλάβει για γάμους, βαπτίσεις, επιτάφιους και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Οι βαπτίσεις και οι γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα τελεσθούν κανονικά με όλα τα μέτρα που απαιτούνται πρόσθεσε. Τώρα σε σχέση με τα μυστήρια που αναβλήθηκαν αρκετοί πελάτες της προσπαθούν να βρουν ημερομηνία το επόμενο διάστημα και κάποιοι άλλοι το αφήνουν για την επόμενη χρονιά. Κανένας κορωνοιός δεν είναι ικανός να σταματήσει τη βάπτιση και το γάμο που αποτελούν σταθερή αξία στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια, είμαστε δυνατοί, με όρεξη και με θετική διάθεση στο πλευρό των πελατών μας, κατέληξε.
Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ COVID19
Στην ακύρωση των μυστηρίων, των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που μέχρι προ κορονοϊού εποχή επιτρέπονταν η συγκέντρωση του κόσμου και η ρίψη βεγγαλικών αναφέρθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Βένδρας. Πρωτοπόρος στο είδος του εδώ και 20 χρόνια φέρνοντας τη φαντασμαγορική αυτή συνήθεια στην Ηλειακή πρωτεύουσα μιλά στην εφημ. Πατρίς για όσα ακυρώθηκαν και αναβλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Η παρουσία του κορονοϊού όπως όλοι γνωρίζουμε έχει τεράστιες συνέπειες στην υγεία και στην οικονομία μας είπε και πρόσθεσε ότι οι δουλειές που του ακυρώθηκαν αφορούσαν κυρίως γάμους και θρησκευτικές τελετές τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Τα βεγγαλικά είναι συνυφασμένα με το βράδυ της Ανάστασης κάτι που φέτος  δεν έγινε. Ευελπιστούμε να αλλάξει η κατάσταση και να βρούμε σιγά-σιγά τους ρυθμούς μας, πρόσθεσε ο κ. Βένδρας.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
Από τη στιγμή που οι εκκλησίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους, όλα τα μυστήρια ακυρώθηκαν, δήλωσε στην εφημ. Πατρίς ο κ. Χαράλαμπος Τσονόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη δώρων και σπιτιού. Υπάρχουν πολλές αναβολές λόγω του covid19, άρα ότι ήταν προγραμματισμένο μέχρι και τις 25 Ιουνίου έχει εκ των πραγμάτων ακυρωθεί και αναζητά άλλη ημερομηνία. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τους καλεσμένους τους και επειδή δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί το θέμα του ιού αναμένουν. Ο τζίρος είναι σίγουρα μειωμένος και οι υποχρεώσεις πολλές. Τόσο καιρό που ήμασταν κλειστά τα πάγια έξοδα έτρεχαν το ίδιο και οι προμηθευτές που ενώ παραλάβαμε εμπόρευμα το Μάρτιο, αυτό παραμένει απούλητο. Περιμένουμε διευκρινήσεις και λήψη μέτρων στήριξης για όλη την αγορά. Το ότι δε θα υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι μπορεί να σημαίνει είτε ότι μπορεί να στείλουν κάποιο δώρο και να μην παρευρεθούν, ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι και με θετική διάθεση για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας, μας είπε.
 O ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ
Υπάρχουν μυστήρια που έχουν ακυρωθεί από τον Απρίλιο λόγω του κορονοιού, μας είπε η κ. Αγγελική Κωνσταντοπούλου που διατηρεί κατάστημα με βαπτιστικά και διακοσμήσεις εκδηλώσεων, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Έρχεται, ενημερώνεται, συζητά μαζί μας για το πώς έχει φανταστεί την ιδιαίτερη στιγμή της βάπτισης του παιδιού του και την οργανώνουμε μαζί. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει θετική διάθεση και χαμόγελο. Αυτά κανένας ιός δεν μπορεί να μας τα σταματήσει. Έχουν μειωθεί και οι καλεσμένοι και γενικά υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα αλλάξουν σχετικά με τη διεξαγωγή του μυστηρίου. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και μένουμε πιστοί στους πελάτες μας, επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γάμος και η βάπτιση είναι δύο χαρμόσυνα γεγονότα που αποτελούν σταθμό στη ζωή του ανθρώπου τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ 
Παρ’ όλη την δύσκολη κατάσταση που βρεθήκαμε όλοι οι επαγγελματίες του χώρου και γενικότερα, λόγω της πανδημίας, που η ανασφάλεια ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα σε όλους μας, είμαστε ξανά έτοιμοι δίνοντας έναν ισχυρό τόνο αισιοδοξίας στα ζευγάρια που θέλουν να οργανωθεί τέλεια η εκδήλωσή τους, μας είπε η κ. Βασιλική Διονυσοπούλου από τη Σκιλλουντία που αναλαμβάνει στολισμούς γάμων, βαπτίσεων και γενικά εκδηλώσεων. Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι από την φύση της δουλειάς μας απέναντι στους πελάτες μας να τους προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα μιας και οι εκδηλώσεις του γάμου και της βάπτισης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής.Για την αγάπη και την ευτυχία δεν υπάρχει ποτέ εμπόδιο..!!
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ…
Ο πιο σημαντικός λόγος που με κάνει να αγαπώ τόσο πολύ τη δουλειά μου είναι τα χαμόγελα ικανοποίησης που μοιράζομαι με τα μελλόνυμφα ζευγάρια, τους γονείς και τους νονούς, όταν οργανώνουμε το μυστήριο που έχουν ονειρευτεί,  μας είπε η κ. Αριστέα Χατζοπούλου ιδιοκτήτρια του Aritale που αναλαμβάνει στολισμούς όλων των εκδηλώσεων και βαπτίσεις. Αν και ο ιός μας στέρησε πολλά τέτοια χαμόγελα τους τελευταίους μήνες, συνειδητοποίησα πως αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου είναι να επαναφέρω αυτά τα χαμόγελο σε κάθε νύφη και γαμπρό και σε κάθε γονιό που ετοιμάζεται να βαφτίσει το παιδάκι του. Τα μέτρα ασφαλείας και οι αυστηροί κανόνες υγιεινής είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό. Προσωπικά, υποστηρίζω πως υπάρχει πάντα ασφαλής τρόπος για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο που ονειρεύεται ο καθένας. Σκοπός μου είναι να προσθέσω όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να πραγματοποιηθούν όλοι οι γάμοι και οι βαφτίσεις που έχω αναλάβει με τον πιο ασφαλή και όμορφο τρόπο και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω υπέροχες αναμνήσεις και φέτος το καλοκαίρι, με αρχή τον πρώτο μου γάμο στα τέλη Ιουνίου.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου