Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ν. Δένδιας: «Ανοησίες» τα περί κατάληψης εδαφών της Ελλάδας - Το εθνικό συμφέρον δεν είναι «κλωτσοσκούφι» για δημοσκοπήσεις

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κυριακή, 24 Μαΐου, 2020

Για τις εξελίξεις στον Εβρο και τους ισχυρισμούς περί «κατάληψης» ελληνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις μίλησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Τότε, η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους, εξήγησε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη, συνέχισε, προσθέτοντας πως τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της βρετανικές Sun, η οποία υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως τον ισχυρισμό αυτό υιοθέτησε και επανέλαβε ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια «υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ». «Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», υπογράμμισε.
«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ», ανέφερε ακόμη.
Τονισε, δε, οτι είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους και προσέθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.
Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Δένδιας η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου