Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Πού οφείλεται η κούραση που νιώθετε διαρκώς αυτήν την περίοδο;


Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Πού οφείλεται η κούραση που νιώθετε διαρκώς αυτήν την περίοδο; | imommy.gr

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους νιώθουμε συνέχεια κούραση και μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο αυτήν την περίοδο

Εάν κοιμάστε περισσότερο από το συνηθισμένο αυτήν την περίοδο, δεν είστε μόνοι. Και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο – αυτό είναι επίσης φυσιολογικό. Πιθανότατα γνωρίζετε ότι ο ύπνος παίζει ζωτικό ρόλο στη συνολική υγεία, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε αρκετά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους νιώθουμε συνέχεια κούραση και μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο αυτήν την περίοδο.

*Αντιμετωπίζετε μια στρεσογόνα κατάσταση

Οι αλλαγές στον ύπνο είναι συχνές σε περιόδους υψηλού στρες και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας είναι κατανοητό ότι μπορεί να αισθάνεστε διαφορετικά. Το άγχος από μόνο του μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κόπωσης και διέγερσης, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά μας να κοιμόμαστε εύκολα. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, ενδέχεται να χρειαστείτε περισσότερες ώρες ύπνου για να ξεκουραστείτε.
Ο αντίκτυπος του στρες στον ύπνο σας μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η έλλειψη ύπνου να οδηγεί σε μια ποικιλία διαταραχών της διάθεσης και του άγχους, λέει o Dr. Jeff Rodgers, DMD, ειδικός στον ύπνο. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, γίνεστε πιο ευερέθιστοι και δεν αντλείτε την ίδια ικανοποίηση από πράγματα που σας ευχαριστούσαν μέχρι πρότινος. Ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ. Προσπαθήστε να πέφτετε για ύπνο τις ίδιες ώρες κάθε βράδυ και να ξυπνάτε επίσης τις ίδιες ώρες κάθε πρωί.

*Το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει ανάγκη τον ύπνο

Ο ύπνος και το ανοσοποιητικό σύστημα συνδέονται άμεσα. Το να κάνετε τον ύπνο προτεραιότητα δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό από τώρα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται επαρκώς (7-8 ώρες κάθε βράδυ) φαίνεται να έχουν πιο ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες, εξηγεί η Rebecca Robbins, PhD, ερευνήτρια ύπνου.
Ο ύπνος βοηθά το σώμα σας να απελευθερώνει περισσότερες κυτοκίνες, πρωτεΐνες που στοχεύουν στη μόλυνση και τη φλεγμονή, σύμφωνα με τον Dr. Rodgers. «Οι κυτοκίνες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε για να βελτιστοποιήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ο περισσότερος ύπνος είναι απολύτως απαραίτητος.»

*Η ρουτίνα σας έχει διαταραχθεί

Προς το παρόν, οι ζωές των περισσότερων ανθρώπων φαίνονται σημαντικά διαφορετικές από πριν. «Πολλοί από εμάς που δουλεύουμε από το σπίτι δυσκολευόμαστε», λέει η Robbins. «Εργαζόμαστε σε χώρους μαζί με τα παιδιά μας και μπορεί να είναι δύσκολο να βάλουμε όρια ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς της ζωής μας». Άλλοι μπορεί να μην εργάζονται καθόλου ή να εργάζονται περισσότερες βάρδιες από το συνηθισμένο, ανάλογα με το επάγγελμά τους. Αυτή η διαταραχή της ρουτίνας σας μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και απογοήτευση, αλλά και σε κακής ποιότητας ύπνο, σύμφωνα με τη Robbins.
Εάν είστε στο σπίτι περισσότερο από το συνηθισμένο αυτήν την περίοδο, φροντίστε να κρατήσετε το κρεβάτι σας για μόνο για ύπνο και να δουλεύετε εκτός της κρεβατοκάμαρας.

*Βιώνουμε ένα συλλογικό τραύμα

«Ουσιαστικά, όλοι βιώνουμε κάποιο είδος τραυματικής απόκρισης», λέει η Sedlik Haynes, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. «Αισθανόμαστε αβοήθητοι σε παγκόσμιο επίπεδο επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ούτε να καταλάβουμε πραγματικά αυτόν τον ιό», προσθέτει.
«Όταν το νευρικό μας σύστημα αντιλαμβάνεται μια απειλή, το σώμα μας αντιδρά είτε με το να κινητοποιηθεί είτε με το να «παγώσει». Αυτό απαιτεί σημαντική ενέργεια και αυτός είναι ένας κύριος λόγος για τον οποίο νιώθουμε πιο κουρασμένοι », εξηγεί η Haynes. Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μερικές επιπλέον ώρες ύπνου, δεν είναι η ιδεά σας.
imommy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου