Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η Ναταλία Λινού επιστήμων του Harvard θέτει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2020
Η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λινού

Επίκεντρο της περιφέρειας είναι το Brookline, ενώ συμπεριλαμβάνει και τις πόλεις Newton, Wellesley, Needham και άλλες. Απεφάσισε την τελευταία στιγμή και πρέπει μέχρι την Τρίτη 5 Μαΐου να συγκεντρώσει χίλιες υπογραφές από ψηφοφόρους της τέταρτης περιφέρειας για να εγγραφεί στο ψηφοδέλτιο, πράγμα στο οποίο θα μπορούσαν να συμβάλλουν οι ομογενείς που διαμένουν στις πόλεις της τέταρτης περιφέρειας.
Η Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο (Cleveland Ohio) το 1982. Απεφοίτησε από το Λύκειο της Αμερικανικής Κοινότητας ACS στην Αθήνα και συνέχισε τις προπτυχιακές πανεπιστημιακές της σπουδές στο Harvard College με πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα επέστρεψε στο Harvard School of Public Health για τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας δύο ακόμα πτυχία, Master in Science και Doctor of Science (ScD) στην κοινωνική Επιδημιολογία.
Η Ναταλία Λινού με τον σύζυγο της Paul και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λινού
Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UN), αλλά και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Υγείας της Νέας Υόρκης, όπου πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και της υγείας. Διαμένει στο Brookline Μασαχουσέτης με τον σύζυγό της Paul και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα.
Σε συνέντευξή της στον «Ε.Κ.» και στην ερώτηση αν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για την 4η εκλογική περιφέρεια της Μασσαχουσέτης και γιατί αποφάσισε να μπει σε αυτή τη μάχη, είπε πως «η απογοήτευσή μου για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πανδημία της εποχής μας, αλλά και ίσως και τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αυτή ενδέχεται να φέρει, με οδήγησαν να μπω στη μάχη αυτή. Μου ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη φωνή της επιστήμης στην κυβέρνηση.
Ως ειδική στη Δημόσια Υγεία, που έχει εργασθεί για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα, και ως μητέρα τριών παιδιών αισθάνθηκα ότι έπρεπε να δράσω άμεσα. Σκέφτομαι τους φίλους μου στην πρώτη γραμμή που αγωνίζονται στα Νοσοκομεία ατέλειωτες ώρες με περιορισμένα μέτρα για την ασφάλειά τους. Ανησυχώ για τα παιδιά μας και τις άνισες δυνατότητες που έχουν όλοι για εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Σκέφτομαι τις επιπτώσεις στα εστιατόρια της γειτονιάς μας, τα μικρά καταστήματα, τους παιδικούς σταθμούς. Φυσικά ανησυχώ περισσότερο για τους γείτονές μου που αγωνίζονταν σκληρά πριν ξεσπάσει αυτό το κακό, αυτούς που έχασαν φίλους και συγγενείς τις τελευταίες εβδομάδες. Σκέφτομαι αυτούς που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς εισόδημα, χωρίς ασφάλεια υγείας και πως το κράτος θα πρέπει να τους στηρίξει τώρα για να ξεπεράσουν τη δική τους οικονομική κρίση».
Τόνισε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, χρειαζόμαστε ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι γίνεται στις κοινότητές μας, αλλά και μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στις λύσεις. Για να το πω απλά, η υγεία μας -και εννοώ τη σωματική, την ψυχική, την οικονομική, ακόμα και την υγεία του πλανήτη μας- δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
«Αν εκλεγείτε σε ποια θέματα θα δώσετε προτεραιότητα;» τη ρωτήσαμε. Μας έδωσε την εξής απάντηση: «κατ' αρχήν πρέπει να μπορέσω να μπω στο ψηφοδέλτιο! Δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γι' αυτό θα χρειαστώ πάνω από 1.000 άτομα από την 4η Περιφέρεια (District 4), δηλαδή άτομα που κατοικούν στο Brookline, Newton, Taunton, και τις γύρω περιοχές, να μπουν στο nataliaforcongress.com και να υπογράψουν την αίτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα με ψηφίσουν. Σημαίνει ότι θέλουν μια φωνή Δημόσιας Υγείας στη συζήτηση. Αν όμως έχω την τιμή να εκλεγώ στο Κογκρέσο, οι προτεραιότητές μου θα είναι στην υγεία. Η υγεία δεν είναι απλά η απουσία της αρρώστιας. Υγεία σημαίνει ισότητα, δικαιοσύνη στο μοίρασμα της οικονομικής και περιβαλλοντικής ευημερίας. Υγεία σημαίνει ότι όλες οι μικρές επιχειρήσεις και οι οικογένειές μας έχουν τα εργαλεία για επιβίωση. Αυτό που είναι ξεκάθαρο πια είναι ότι η σημερινή κρίση δεν πρόκειται να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες. Οι άμεσες και απώτερες συνέπειες στην υγεία του κόσμου, τη ζωή τους, την οικονομία, θα παραμείνουν για χρόνια. Γι' αυτό και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους επιστήμονες στην ηγεσία του κράτους, ώστε να παίρνουν αποφάσεις που να εκπροσωπούν όλους εμάς».
Οταν της ζητήσαμε να μας δώσει ένα μήνυμα για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, είπε «θέλω να πω 'κουράγιο'. Στους γονείς ένα ευχαριστώ που έχουν αναλάβει τους ρόλους της μητέρας, του πατέρα, του δασκάλου, του φίλου για τα παιδιά τους, 'κουράγιο'. Σ' εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή μη ανησυχείτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ξέρετε ότι η κοινότητά μας είναι εδώ για να σας συμπαρασταθεί. Κανείς μας δεν έχει ζήσει παρόμοια κρίση στο παρελθόν, αλλά ξέρω πως η ελληνοαμερικανική κοινότητα παραμένει πάντα δυνατή. Να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Καθώς ξεκινάω αυτό το ταξίδι, αισθάνομαι την βαθιά αγάπη και την στήριξη όλων σας. Γι' αυτό σας ευχαριστώ πολύ».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου