Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ερντογάν: Προσευχή στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Αλωσης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020
Προσευχή στην Αγιά Σοφιά σήμερα, Παρασκευή, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του απόψε, γνωστοποιώντας παράλληλα, τη χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του κτιρίου, όπου έχει στηθεί και ένα ομοίωμα τείχους ενόψει των καθιερωμένων εκδηλώσεων και της τηλεοπτικής μετάδοσής τους, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση Ερντογάν αποτελεί επί της ουσίας «άδειασμα» του Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει ότι δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερμπάς, πάντως ήταν εκείνος που είχε την «έμπνευση», σε αρχικό στάδιο, για την εν λόγω τελετή. Μάλιστα είχε πει σε διαδικτυακή συνέντευξή του ότι «την 29η Μαίου, που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού θα κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης», αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς την 29η Μαίου 1453 που εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης»(Φάτιχ) για τους Τούρκους.
Με τις δηλώσεις του είχε τροφοδοτήσει τα σενάρια περί μετατροπής του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως έχει κάνει με επανειλημμένες δηλώσεις του από το 2016 ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν.
με πληροφορίες από Anadolu, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου