Νέο παραλήρημα από τον Ακάρ κατά της Ελλάδας | tanea.gr
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχωρούν μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Εξωτερικών, να δίνει τη σκυτάλη των προκλήσεων στον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας.
Έτσι, λίγη ώρα αφότου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ανοιχτά τη χώρα μας με νέο προσφυγικό κύμα όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίζεται πως οι προκλήσεις στο Αιγαίο (σ.σ από την Ελλάδα) αποτελούν σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια ομιλίας του στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ιskenderun) Τουρκίας δήλωσε πως «( οι παρενοχλήσεις) στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς».
Στην ομιλία του στην φρεγάτα Μπαρμπαρός ο Ακάρ ανέφερε πως «παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωμές απειλές της Τουρκίας: Μετά την πανδημία θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα

Νωρίτερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της DIM TV της γειτονικής χώρας, και αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα υποστήριξε πως μετά το τέλος της πανδημίας πάλι θα υπάρχει μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα.
«Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμα, ο Τσαβούσογλου αφού ανέφερε πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε ανέφερε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης, και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες και ζήτησε περισσότερη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» είπε χαρακτηριστικά.