Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Πότε θα φτάσουν οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό


Το πλήρωμα του Crew Dragon, ύστερα από την επιτυχή εκτόξευση του διαστημοπλοίου της SpaceX το Σάββατο, ταξιδεύει με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
issΟι Αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκαν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας στην οποία εμπιστεύθηκε η NASA μία τόσο πολύτιμη αποστολή.
Σύμφωνα με τους New York Times, αναμένεται να φτάσουν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).
Συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10:29 (σε ώρα ΗΠΑ), μετά από περίπου 19 ώρες ταξιδιού.
Ο ΔΣΣ βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 250 μιλίων πάνω από τη Γη με ταχύτητα πάνω από 17.000 μιλίων την ώρα
Υπενθυμίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2011που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος και η NASA δείχνει απευθείας όλο το εγχείρημα.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, o πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Elon Musk απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.
Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4.000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου