Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Παρουσία Τραμπ η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης από το 2011

Κυριακή, 24 Μαΐου, 2020


Φωτογραφία από Reuters
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στην εκτόξευση του SpaceX το οποίο θα επανδρώνουν δύο αστροναύτες της NASA στις 27 Μαΐου στη Φλόριντα. Θα είναι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που θα απογειωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.
«Το μέλλον μας, πέρα από τα σύνορα της Γης, δεν είναι μόνο ένα θέμα εθνικής ταυτότητας, αλλά ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωση.


Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 16.33 τοπική ώρα (23.33 ώρα Ελλάδος) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, που ίδρυσε ο 'Ελον Μασκ στην Καλιφόρνια, θα φέρει την κάψουλα Crew Dragon που αναπτύχθηκε από την εταιρία για τη Nasa, η οποία της έχει αναθέσει συμβόλαια άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία δεκαετία.
Οι δύο αστροναύτες, ο Νταγκ Χάρλεϊ και ο Μπομπ Μπένκεν, θα φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 19 ώρες μετά την εκτόξευση και την πρόσδεση και θα παραμείνουν εκεί για αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι άσχημες την ημέρα της εκτόξευσης και η πιθανότητα μιας αναβολής είναι 60%, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τη στρατιωτική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο Κένεντι.
Θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστροναύτες απογειώνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011, έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας και αποστολής.
'Εκτοτε, μόνο οι Ρώσοι διέθεταν μέσο μεταφοράς προς τον ΔΔΣ, και δεκάδες Αμερικανοί αστροναύτες (και από άλλες χώρες) έμαθαν ρωσικά και με τους πύραυλους Σογιούζ, αναχωρούσαν από το κοσμοδρόμιο Βαϊκονούρ στο Καζακστάν για τον ΔΔΣ, όπου έχουν εγκατασταθεί μόνιμα από το 2000 πληρώματα με Αμερικανούς και Ρώσους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου