«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δεν βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι:
«Μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεΐας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του Άθεου. Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς» προσθέτοντας πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι».
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης μίλησε και για το ζήτημα που δίχασε την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να προβληματίζει όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού και τη Θεία Κοινωνία.
«Θα πανηγύριζαν όσοι απορρίπτουν τη Θεία Κοινωνία. 2.000 χρόνια, ποτέ δεν είχαμε μετάδοση λοιμώδους ασθενείας. Και όσοι έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε και με το AIDS ότι δεν αισθάνθηκαν να αναρωτηθούν, πώς προκλήθηκε αυτή η ασθένεια; Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Όχι! Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας. Εκεί αυτό ήθελαν. Γιατί το κέντρο της ζωής δεν είμαστε εμείς οι κληρικοί ούτε εσείς οι λαϊκοί. Είναι ο τριαδικός θεός. Είναι το αίμα και το σώμα. Και εμείς το διακονούμε για όσους θέλουν να σωθούν», ανέφερε.
Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης σχολίασε ότι: «Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα», ενώ εξαπέλυσε και την επίθεσή του στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».