Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ζημιές στα κεντρικά του CNN κατά την διάρκεια διαδηλώσεων για τον Φλόιντ


Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν ως αντίδραση στον θάνατο του Φλόιντ.



ELIJAH NOUVELAGE VIA GETTY IMAGES
Ατλάντα - 30 Μαΐου: Ζημιές στα κεντρικά του CNN μετά από μια ολονύχτια διαδήλωση για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. 

Τα κεντρικά του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ έγιναν στόχος βίαιων επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και στο εσωτερικό. 
Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει ειρηνικά νωρίτερα την Παρασκευή, όταν πλήθος συγκεντρώθηκε στο δημοφιλές πάρκο της πόλης Σεντένιαλ. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν ως αντίδραση στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 25 Μαΐου στην Μινεάπολη.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να κινούνται προς την είσοδο του CNN όπου είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί. Τις επόμενες ώρες, το πλήθος αυξήθηκε όταν κλήθηκαν οι αστυνομικές μονάδες καταστολής (SWAT) για να βοηθήσουν στον έλεγχο του πλήθους.
Γύρω στις 7 το απόγευμα, οι διαδηλωτές φαίνεται να προκαλούν ζημιές στα κεντρικά του CNN στο κέντρο της Ατλάντα, να καταστρέφουν την επιγραφή έξω από τα γραφεία, να σπάζουν τα τζάμια του κτιρίου και να εισέρχονται μέσα σε αυτό. Επιπλέον, ακούστηκαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των Μ.Μ.Ε.
Σαράντα λεπτά αργότερα, οι διαδηλωτές κατέστρεφαν οχήματα του αστυνομικού τμήματος της Ατλάντα που είχαν σταθμεύσει μπροστά από το CNN. Εισήλθαν στο CNN και κατέστρεψαν το εσωτερικό του κτιρίου γύρω στις 9 το βράδυ. Μάλιστα, ένας άνδρας εθεάθη να σπάει το τζάμι στο εσωτερικό του κτιρίου με ένα σκέιτμποαρντ. 
Η δήμαρχος της Ατλάντα Κίσα Λανς Μπότομς απευθύνθηκε στους διαδηλωτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Παρασκευής και είπε: «Εχετε καταστρέψει την πρόσοψη του κτιρίου του CNN. Ο Τεντ Τέρνερ ίδρυσε το CNN στην Ατλάντα πριν από 40 χρόνια γιατί πίστευε σε αυτό που αντιπροσωπεύουμε ως πόλη». 
Μέλη συνεργείου του CNN συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Μινεάπολη, κατά την διάρκειας ζωντανής σύνδεσης ενώ κάλυπταν τις διαδηλώσεις. Οι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου μια ώρα αργότερα.
Πηγή: CNN  HuffPost 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου