Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Απεβίωσε Αικατερίνη Σίγκα μητέρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού του Γούστερ


Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020





Η αείμνηστη Αικατερίνη Σίγκα, η μητέρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού του Γούστερ Μασαχουσέτης.
Φωτογραφία Αρχείο "Ε.Κ."/Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε την Τρίτη 26 Μαΐου το πρωί η Αικατερίνη Σίγκα σε ηλικία 91 ετών στην πόλη Γούστερ της Μασαχουσέτης.
Η αείμνηστη ήταν <η μάνα> του Ομογενειακού Ηπειρωτισμού της πόλης του Γούστερ που θεωρείται η πρωτεύουσα του και όχι μόνο.
Διατέλεσε πρόεδρος του γυναικείου συλλόγου <ο Χορός του Ζαλόγγου> ήταν η ψυχή και η κινητήρια δύναμη της δράσης και των δραστηριοτήτων, ενώ είχε προσφέρει μακρόχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής.
Είχε αποκτήσει την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα καθότι έδινε πάντοτε πρώτη το παρών σε κάθε εθελοντική πρόσκληση, εργαζόμενη και προσφέροντας αγόγγυστα και φιλότιμα.
Χαμογελαστή πάντοτε, πρόθυμη, ευγενική προς όλους, το έλεγε  η καρδιά της για τον Ελληνισμό. Κρατούσε την φλόγα του μαρτυρικού Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αναμμένη και δεν άφηνε να ξεχαστεί και από κανέναν. Οι πάντες την αγαπούσαν, την σεβόταν και την τιμούσαν, ενώ οι νέες γυναίκες στο πρόσωπο της έβλεπαν την Ελληνίδα γυναίκα που ήξερε να αγωνίζεται και να νικά. Ήξερε να αντιμετωπίζει με θάρρος και γενναιότητα τις αντιξοότητες της ζωής, να της αφήνει πίσω και να προχωρά μπροστά.
Ηταν επί πολλές δεκαετίες πιστή και αφοσιωμένη αναγνώστρια του «Εθνικού Κήρυκα», ο οποίος την είχε τιμήσει τον Απρίλιο του 2013 με την αφιέρωση του μηνιαίου περιοδικού «ΓΥΝΑΙΚΑ».
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία της θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ.  
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου