Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Η «εξέγερση» της Ομογένειας άρχισε

Δευτέρα, 1η Ιουνίου, 2020


Εθνικός Κήρυξ
Ο κ. Βασίλης Καυκάς. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Απαιτείται γενναιότητα και πατριωτισμός για να πεις φωναχτά αυτό που σκέφτονται όλοι αλλά σιωπούν, είτε από φόβο μήπως στοχοποιηθούν από διεφθαρμένους εκδικητικούς φορείς με τους οποίους είναι αναγκασμένοι να συναλλάσσονται, είτε γιατί παραιτούνται απογοητευμένοι από την προσπάθεια να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό Δημόσιο είναι το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την υπεράνω κάθε υποψίας, σοβαρή οργάνωση Transparency International.
Σε πρόσφατο άρθρο του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Καυκάς δήλωσε ότι «η Ελληνική Πολιτεία είναι απούσα από την ελληνική Ομογένεια». Ο γράφων το επιβεβαιώνει αυτό γιατί στα 35 χρόνια της καριέρας του οργάνωσε εκατοντάδες συνεντεύξεις και επαφές στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στη Ρωσική Ομοσπονδία για όλους τους μεταχουντικούς υφυπουργούς Απόδημου Ελληνισμού και στελέχη της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και του ΣΑΕ και έζησε από κοντά την αγωνιώδη προσπάθειά τους να καμουφλάρουν την απουσία της Αθήνας.
Η «εξέγερση» όμως της αγανακτισμένης Ομογένειας εναντίον των σφετεριστών των δικαιωμάτων της ξεκίνησε και τη φορά αυτή δεν θα έχει σταματημό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την όπλισε με τη δύναμη της ψήφου από το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό θα ακουστούν θαμμένες μέχρι σήμερα αλήθειες για ομογενειακά παράσιτα και «Εφιάλτες», για ατζέντηδες ξένων δυνάμεων και για λομπίστες αγνώστων συμφερόντων που επηρεάζουν, αν δεν ελέγχουν ήδη, την ελληνική εξωτερική και οικονομική πολιτική υπέρ ξένων και ολιγαρχικών συμφερόντων και θέλουν να χρησιμοποιήσουν και την Ομογένεια για τους αδιαφανείς σκοπούς τους.
Η εικόνα ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο σήμερα.
Οπως πολύ σωστά γράφει και ο κ. Καυκάς, μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έλαβε σοβαρά μέτρα για την Ομογένεια, εκτός από κάτι «αρπαχτές» για κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα. Συνοδοιπόροι στην ουσιαστική εγκατάλειψη της Ομογένειας εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου, υπήρξε δυστυχώς το Διπλωματικό Σώμα, όχι όλο αλλά πάντως ένα μεγάλο ποσοστό του, η καριέρα του οποίου εξαρτάται από τον κάθε «μπάρμπα στην Κορώνη».
Ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι, με κουλτούρα συντεχνιακής «ομερτά» και με πολιτικές ηγεσίες που αποφεύγουν να εμπλακούν με τα πραγματικά προβλήματα των εκατομμυρίων απλών ομογενών, πολλοί διπλωμάτες μας μετάλλαξαν τα κανάλια σύνδεσης της Ομογένειας με την Πατρίδα, από φορείς συνεργασίας και δημιουργίας που θα έπρεπε να είναι, σε εργαλεία προώθησης των προσωπικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων του κάθε προστάτη τους. Δεν βοηθούν την Ομογένεια και περιορίζονται στην ικανοποίηση ρουσφετιών με αντάλλαγμα μια καλή μετάθεση και σειρά προνομίων.
Για να εξουδετερώσει κάθε αντίδραση στην καλοπέρασή του, το ιερατείο του Διπλωματικού Σώματος φροντίζει για την υπονόμευση κάθε πιθανού αντιπάλου του.
Τις μέρες αυτές προσπαθεί να εκμηδενίσει μέσω του νέου Οργανισμού λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών που προτείνει τις ανεξάρτητες φωνές που το εμποδίζουν να πάρει τα «κλειδιά» και στον τομέα των Αποδήμων και των ΜΜΕ.
Σ' αυτές περιλαμβάνονται η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, η Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας, τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών και το υφυπουργείο Οικονομικής Διπλωματίας, που λειτουργούν με μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια και τρικλοποδιές μέσα από το μη φιλικό περιβάλλον του υπουργείου Εξωτερικών.
Κάτι ανάλογο είμαστε σίγουροι έγινε και με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Διαματάρη, που αντιμετωπίστηκε από την αρχή σαν επικίνδυνος και απειλή εναντίον των συντεχνιακών τους συμφερόντων, επειδή τους χαλούσε την «πιάτσα».
Προσπάθησε να βάλει τους διπλωμάτες και τους άλλους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς να δουλέψουν για το καλό της Ομογένειας και όχι υπέρ των κυκλωμάτων που τους προωθούν και τους προστατεύουν και τον παραμέρισαν.
Ο γράφων υπηρέτησε σε πολλές πρεσβείες ως εκπρόσωπος αρχικά του υπουργείου Τύπου και στη συνέχεια της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης, δύο θητείες στη Νέα Υόρκη, δύο θητείες στο Λονδίνο, δύο θητείες στη Μόσχα και από μία στην Ουάσιγκτον και στην Πράγα και δέχεται ακόμη και σήμερα, ως παλαίμαχος πλέον, τις ύπουλες επιθέσεις τους επειδή τους τα λέει έξω από τα δόντια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την χορήγηση του δικαιώματος ψηφοφορίας από το εξωτερικό στις μάζες των απλών ομογενών, παράλληλα με το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που έδειξε για τον κάθε έναν χωριστά, τους προσέφερε ταυτόχρονα την ευκαιρία να παρακάμψουν τους παρασιτικούς μεσάζοντες και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Τους είπε δηλαδή με άλλα λόγια ότι μετά τη διαχρονική αποτυχία της Αθήνας και των εκπροσώπων της στο εξωτερικό να φροντίσουν για τα δίκαιά τους, θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα και να δείξουν οι ίδιοι το δρόμο που θα τους φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα. Τους ζήτησε να αγνοήσουν τα μέχρι σήμερα αποτυχημένα κατεστημένα και να έλθουν σε επαφή με την Πατρίδα απευθείας οι ίδιοι, χωρίς ενδιάμεσους, με σοβαρές προτάσεις και ιδέες, όπως περίπου γινόταν στην άμεση Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας επί Περικλή, Σωκράτη και Πλάτωνα.
Πώς μπορεί όμως να γίνει ξαφνικά αυτό, τη στιγμή που ο απλός ομογενής δεν είχε ποτέ την ευκαιρία μέχρι σήμερα να πει τη άποψή του στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ήταν απλός θεατής των συναλλαγών της Αθήνας με τα οργανωμένα συμφέροντα;
Δύσκολη η απάντηση. Χρειάζεται χρόνος, οργάνωση, επιστημονικές μελέτες, συνεχής προσπάθεια και να αναλάβουν τίμιοι άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα και μπορούν να προτείνουν λύσεις.
Μέχρι ωστόσο να γίνουν όλα αυτά, αρχίστε να στέλνετε χωρίς να φοβάστε, σε απλή γλώσσα, τα αιτήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις σας προς κάθε αρμόδιο, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Ελληνα Πρωθυπουργού, για να γίνουν γνωστές.
Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στείλτε τα και στον «Εθνικό Κήρυκα» που πλέον γνωρίζει πώς και γιατί κυκλοφορούν οι διάφοροι αετονύχηδες στους διαδρόμους της εξουσίας. Είναι υποχρέωσή του να σας υποδεχτεί, να σας ακούσει προσεκτικά και να δημοσιεύσει τις εποικοδομητικές απόψεις σας γιατί είναι μέλος, σαν και σας, της ελληνικής Ομογένειας.
Είμαστε σίγουροι ότι η νέα διεύθυνση του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Ηρακλή Διαματάρη θα θέσει τις σελίδες της ιστορικής εφημερίδας στη διάθεση όλων των ομογενών, από τις ΗΠΑ και από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς εξαιρέσεις, για να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.
Ο διάλογος για το μέλλον της Ομογένειας ξεκίνησε ήδη με τις συνεντεύξεις των ηγετών όλων των Ελληνορθόδοξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών ανά τον Κόσμο, γιατί είναι από τους πρώτους, μαζί με τα ομογενειακά ΜΜΕ, που αφουγκράζονται τις ανάγκες του απλού ομογενή.
* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου