Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Εργαστήριο Ουχάν: Δεν διέφυγε από εμάς ο ιός – Είχαμε 3 κορωνοϊούς, αλλά όχι αυτόν

Δευτέρα, 25  Μαΐου, 2020

Εργαστήριο Ουχάν: Δεν διέφυγε από εμάς ο ιός – Είχαμε 3 κορωνοϊούς, αλλά όχι αυτόν | tovima.grΟι υποψίες αυτές είναι «καθαρά κατασκευασμένες», δήλωσε η διευθύντρια του εν λόγω ινστιτούτου, η Ουάνγκ Γιανγί, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.   Σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες, ο νέος κοροναϊός μεταδόθηκε πιθανόν στον άνθρωποι από κάποιο ζώο. Μια αγορά της Ουχάν ενοχοποιήθηκε επειδή φέρεται ότι πουλήθηκαν εκεί ζωντανά άγρια ζώα.

Όμως η ύπαρξη σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από εκεί ενός Ινστιτούτου Ιολογίας τροφοδοτεί εδώ και μήνες σενάρια ότι ο SARS-Cov-2 διέφυγε απ’ αυτές τις ευαίσθητες εγκαταστάσεις.
Έπειτα από άρθρα στον Τύπο, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έκανε στην αρχή του μήνα λόγο για διεξαγωγή «έρευνας» για να διερευνηθεί αυτό το σενάριο, που προς το παρόν δεν βασίζεται σε τίποτε απτό.
Οι υποψίες αυτές είναι «καθαρά κατασκευασμένες», δήλωσε η διευθύντρια του εν λόγω ινστιτούτου, η Ουάνγκ Γιανγί, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.
«Όπως όλοι, δεν γνωρίζαμε καν ότι ο ιός υπήρχε», διαβεβαίωσε η Ουάνγκ σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε χθες, Σάββατο, το βράδυ, αλλά είχε γίνει στις 13 Μαΐου.
«Συνεπώς πώς θα μπορούσε να διαφύγει από το εργαστήριό μας;», αναρωτήθηκε.
Οι πρώτοι ασθενείς του νέου κοροναϊού επισημάνθηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου στην πόλη Ουχάν. Έκτοτε ο ιός αυτός επεκτάθηκε στον πλανήτη και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 340.000 ανθρώπους.
Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ θεωρίες που ενοχοποιούν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.
Η διευθύντριά του παραδέχθηκε πως το ινστιτούτο είχε «απομονώσει και αποκτήσει ορισμένους κορονοϊούς από νυχτερίδες».
«Έχουμε τρία ζωντανά στελέχη ιού», δήλωσε η Ουάγνκ.
Όμως, διευκρίνισε, η ομοιότητά τους με τον SARS-Cov-2 «δεν είναι παρά 79,8%».
Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μελετά μερικούς από τους πιο επικίνδυνους παθογόνους οργανισμούς στον κόσμο.
Οι ερευνητές του εν λόγω ιδρύματος είχαν συμβάλει στο να γίνει καλύτερα γνωστός ο SARS-Cov-2 στην αρχή της επιδημίας.
Οι εργασίες τους είχαν δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο σε μια επιστημονική επιθεώρηση.
Οι έρευνές τους κατέδειξαν πως η ακολουθία του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού είναι κατά 80% παρόμοια με εκείνη του ιού του SARS, που ευθυνόταν για την προηγούμενη επιδημία του 2002-3, και κατά 96% με εκείνη ενός κοροναϊου των νυχτερίδων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου