Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις και στη Βοστώνη όπου το ΜΗΝΥΜΑ "χάθηκε". Aφού οι κλέφτες και διαρρήκτες βρήκαν ευκαιρία να σπάσουν και να κλέψουν

Δευτέρα, 1η Ιουνίου, 2020

Η ειρηνική διαδήλωση που άρχισε νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη Βοστώνη προς τιμή του George Floyd ο οποίος πέθανε στα χέρια της αστυνομίας στη Μενεάπολη, ξέφυγε, γύρω στις 10:00μμ όταν οι διαδηλωτές έσπασαν τζάμια σε καταστήματα στο κέντρο της Βοστώνης (Downtown Crossings) και έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σε άλλα αστυνομικά αυτοκίνητα προκλήθηκαν ζημιές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περιορίσει τους διαδηλωτές που ξέφυγαν και έγιναν «τρομοκράτες».  ΄Κοσμηματοπωλεία, το Φαρμακείο Walgreens και άλλα καταστήματα ληστευτηκαν.  Γύρω στις 10:45μμ σειρά είχε η οδός Newbury.  Επίσης στις οδούς Charles, Boylston και στην περιοχή του  Prudential Tower, Copley Place όπου έσπασαν τις τζαμαρίες και λεηλατούν τα καταστήματα.  Ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν δακρυγόνα.  Σε κάποιο σημείο οι διαδηλωτές περικύκλωσαν αστυνομικό αυτοκίνητο και απειλούσαν τον αστυνομικό.  Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και το State Police που ήταν παρόν και ο αστυνομικός με το αυτοκίνητο μπόρεσε να φύγει.

Ο Κυβερνήτης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κάλεσε και έρχεται στη Βοστώνη ο στρατός, εθνοφυλακή (National Guards).  Ενώ σε επιφυλακή είναι και το State Police αφού η φύλαξη του κυβερνείου και άλλων Δημόσιων κτηρίων έχει ενισχυθεί.

Να σημειωθεί ότι η Βοστώνη λόγω του κορωνοϊού παραμένει μετά τις 9:00μμ under curfew (κάτω από την απαγόρευση της κυκλοφορίας).  Οι κλεψιές και λεηλασίες συνεχίζονται.  Χαρακτηριστικό είναι ότι σπάνε τζάμια μπαίνουν στα καταστήματα «βουτάνε» ότι θέλουν και μπαίνουν σε αυτοκίνητα που τους περιμένουν.  Και οι κάμερες καταγράφουν…   

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου