Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Επιστολή αλληλεγγύης δημάρχου Αθηναίων στον δήμαρχο Βοστώνης

Κυριακή, 10 Μαΐου, 2020


Ο Κώστας Μπακογιάννης με τα ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινας Ματθαίου στην παρέλαση της Βοστώνης το 2018. Φωτογραφία «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος 


Του Θεοδώρου Καλμούκου       
Ο κ. Μπακογιάννης στην επιστολή του με ημερομηνία 24 Απριλίου 2020 αναφέρει ανάμεσα στα άλλα πως «εκ μέρους της πόλης των Αθηνών επιθυμώ να εκφράσω την ειλικρινή μου συμπάθεια και αλληλεγγύη για τον λαό της Βοστώνης, ο οποίος υποφέρει μετά τις οδυνηρές επιπτώσεις από την έξαρση του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τονίζει ακόμα, πως «η Αθήνα και η Βοστώνη θα συνδέονται και θα εμπνέονται πάντοτε από το μοναδικό πνεύμα του Μαραθώνα και την αντίσταση των κατοίκων τους. Πληροφορήθηκα από τον γενικό μας πρόξενο κ. Ευστράτιο Ευθυμίου πως έπρεπε να λάβετε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλλετε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αλλά ήταν μία πολύ σοφή απόφαση που πήρατε για την προστασία των πολιτών σας».
Ο κ. Μπακογιάννης πληροφορεί τον κ. Γουόλς πως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ήρεμα, ενώ αναφέρει για τη λήψη μέτρων ότι «φαίνεται πως έχουν δουλέψει καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και έχουν προσβληθεί παραμένει χαμηλός για τώρα».
Εκφράζει την πεποίθηση πως «η Βοστώνη, η Αθήνα της Αμερικής και το επίκεντρο του κόσμου της επιστημονικής έρευνας και δραστηριότητας στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, σίγουρα θα ξεπεράσει την έντονη πρόκληση και πως οι ερευνητές και επιστήμονες οι οποίες εδρεύουν στη Βοστώνη θα ηγηθούν επιτυχώς στην παγκόσμια μάχη εναντίον της πανδημίας προς όφελος της ανθρωπότητας».
Ο κ. Μπακογιάννης προσκάλεσε τον δήμαρχο Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς να επισκεφθεί την Αθήνα «όταν περάσει αυτή η καταιγίδα για την προαγωγή των δύο πόλεών μας».
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η αδελφοποίηση Βοστώνης - Αθήνας για το έτος 2021 όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας».
Ο Κώστας Μπακογιάννης γνωρίζει πολύ καλά τη Βοστώνη καθότι σπούδασε στα πανεπιστήμιά της επί σειρά ετών, ενώ το έτος 2018 ήταν τελετάρχης στην παρέλαση της Βοστώνης και παρέστη επίσης στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που διοργανώνει την παρέλαση.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου