Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Τηλεργασία στο Δημόσιο και μετά την καραντίνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2020
ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
Προ των πυλών βρίσκεται η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο και μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων που ισχύουν λόγω κορωνοϊού. Οι ημέρες της καραντίνας επέβαλαν τη λειτουργία του Δημοσίου εξ αποστάσεως, «πείραμα» το οποίο αποδείχθηκε πλήρως επιτυχημένο, όπως έχουν πολλάκις τονίσει τόσο ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήδη από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης έχει κατατεθεί αίτηση για ένταξη στο ΕΣΠΑ  –η οποία έγινε δεκτή και πλέον βρίσκεται στο στάδιο πρόσκλησης– με αντικείμενο την εισαγωγή της τηλεργασίας στο Δημόσιο. Τα νέα δεδομένα και οι ανάγκες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας επιτάχυναν τις εξελίξεις και προσεχώς αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις τηλεργασίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου. 
Η σχετική μελέτη για τη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου βαίνει προς ολοκλήρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μέθοδος εργασίας θα αφορά σε πρώτη φάση κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, καθώς κι εκείνους που εργάζονται στα τμήματα πληροφορικής, σε υπηρεσίες δηλαδή back office.
Eνα από τα ζητούμενα για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι να βρεθούν εκείνες οι δικλίδες ασφαλείας που θα πλαισιώνουν την τηλεργασία, εξ ου και προκρίνεται το σενάριο κάποιες ημέρες τον μήνα να απαιτείται και η φυσική παρουσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους. Ως προς το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξή του, θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του κάθε φορέα. Πάντως, από Δευτέρα, το 70% των δημοσίων υπαλλήλων θα επιστρέψει στο γραφείο του, στο πλαίσιο της επανόδου στην κανονικότητα. Σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος θα υπογράψει σχετική εγκύκλιο.
Αξιωματούχοι της διοίκησης τονίζουν τα πολλαπλά οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας για τους πολίτες –οι οποίοι μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταχύτερα–, αλλά και για το ίδιο το Δημόσιο, που θα εξοικονομήσει πόρους.
Στο πλαίσιο της κατάρτισης του νομοθετικού πλαισίου, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, θα ληφθούν υπόψη και συγκεκριμένες παράμετροι που αφορούν ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι μητέρες με νεογέννητα, ενώ στην υλοποίηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά η χρήση της ψηφιακής υπογραφής, μέσω της οποίας θα μηδενιστεί η γραφειοκρατία, αφού όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά, καθώς και η δυνατότητα άντλησης όλων των απαραίτητων βεβαιώσεων και εγγράφων ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου