Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ελληνικό "ποδόσφαιρο" ή κλωτσοσκούφι,


Η Ελλάδα στον βυθό της ευρωπαϊκής ανυποληψίας | to10.grΗ καταστροφή ήταν βέβαιο ότι θα έρθει. Και ήρθε. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τον πάτο του βαρελιού. Διότι, πλέον, η ευρωπαϊκή υπόληψη της Ελλάδας, καταποντίζεται. Ισοπεδώνεται. Χάνεται κάθε κεκτημένο. Με την απώλεια της 15ης θέσης στο UEFA Ranking να φαντάζει πια ως το μικρότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το ποδόσφαιρό μας. Ένα ποδόσφαιρο που από τον Αύγουστο και μετά, είχε μόνο έναν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τους συνολικά πέντε (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης, Ατρόμητος) που κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μόνο ο Ολυμπιακός στάθηκε και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο ο Ολυμπιακός παραμένει στο ευρωπαϊκό κόλπο και αποτελεί τη «σανίδα σωτηρίας» που αναζητά η χώρα για να μπορέσει να μη βιώσει στιγμές ευτελισμού της στην ευρωπαϊκή βαθμολογία.
Η Κύπρος πέρασε την Ελλάδα και ο ΑΠΟΕΛ έχει παιχνίδι με την Ντουντελάνζ από το Λιχτενστάιν, άρα θα ανοίξει κι άλλο τη διαφορά. Αλλά η Κύπρος είναι απλώς η πρώτη χώρα που μας αφήνει πίσω. Θα μας περάσει η Σκοτία, καθώς Σέλτικ και Ρέιντζερς θα συνεχίσουν στο Europa League. Θα μας περάσει η Κροατία, καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι πιθανό να φτάσει έως τους 16 του Champions League και δείχνει να έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον τη θέση στο Europa League.
Αναλόγως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ερυθρό Αστέρα, μπορεί να μας περάσει και η Σερβία. Ενώ μέσα σε όλα έχουμε και την απειλή της… 20ής Ελβετίας, η οποία με Βασιλεία, Λουγκάνο και Γιουνγκ Μπόις συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς! Είναι τουλάχιστον βέβαιο ότι η καλύτερη θέση που θα έχει η Ελλάδα στο τέλος της χρονιάς, θα είναι η 18η. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν πηγαίνει και παρακάτω. Για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία!
Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό για τις ελληνικές ομάδες και την παρουσία τους στην Ευρώπη, αρκεί να διαβάσετε παρακάτω, αναφορικά με το τι προβλέπεται για τους συλλόγους, αναλόγως με τη θέση της χώρας στο UEFA Ranking…
Τι προβλέπεται για τις χώρες που βρίσκονται στη 15η θέση
* Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
* Ο 2ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
* Ο 3ος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
* Ο 4ος και ο 5ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
Τι προβλέπεται για τις χώρες που βρίσκονται στη 16η και 17η θέση
* Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
* Ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος (ή ο κυπελλούχος) στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν βγαίνει 5η ομάδα στην Ευρώπη
* Δεν βγαίνει καμία ομάδα Europa League

Τι προβλέπεται για τις χώρες που βρίσκονται στη 18η θέση και κάτω
* Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
* Ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν βγαίνει 5η ομάδα στην Ευρώπη
* Δεν βγαίνει καμία ομάδα Europa League
Το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Οι καταστροφικές αποφάσεις για την Εθνική Ελλάδος από την ΕΠΟ, καθρεφτίζονται και στην κατακόρυφη απαξίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Super League βυθίζεται στην ανυποληψία, οι ομάδες αντί να επενδύουν και να βελτιώνονται, βουλιάζουν στο ζοφερό περιβάλλον που δημιούργησε η δήθεν «εξυγίανση», με την ευρωπαϊκή κατρακύλα να είναι ο πραγματικός καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας.
Κι ενώ ο Ολυμπιακός δίνει μόνος του τη μάχη της ευρωπαϊκής σωτηρίας της χώρας, η Super League συνεχίζει να αποτελεί ένα πρωτάθλημα που μαστίζεται από καταστάσεις τουλάχιστον «περίεργες». Καταστάσεις και συμπεριφορές που ολοένα και γίνονται πιο «ύποπτες», όσο πλησιάζουμε στο μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (01/12).
Οσο οι αρμόδιοι φορείς και οι διάφοροι παραγοντίσκοι σκέπτονται και δρουν με βάση τι βολεύει την πρόσκαιρη επιβίωσή τους ή το «αφεντικό», τόσο το ποδόσφαιρό μας θα καταποντίζεται. Και η ανυποληψία θα κάνει μόνιμη τη θέση της γύρω μας.
ΥΓ. Η βαθμολογία του UEFA Ranking προκύπτει από τις συνολικές βαθμολογίες σε βάθος 5ετίας. Την τελευταία 4ετία το ποδόσφαιρό μας μαστίζεται από τη λαίλαπα της «νέας τάξης πραγμάτων», που θα απογείωνε το ποδόσφαιρο, θα έφερνε την επανάσταση, λεφτά στους συλλόγους, εξέλιξη και επιτυχίες. Αντ’ αυτού, η Εθνική βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της. Οι σύλλογοι καταποντίζονται. Αλλά τουλάχιστον «μέσα πάμε καλά». Είπαμε, να γίνεται η δουλίτσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου