Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ομογενής εστιάτορας καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, 2019



Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε ομογενή διευθυντή εστιατορίου από το Βόρειο Ρέντινγκ, ο οποίος δεν κατέβαλε ποτέ φόρους ύψους 387.000 δολαρίων.
Ο δικαστής μάλιστα απάντησε σκωπτικά στο επιχείρημα της υπεράσπισης πως είναι «απλώς ο ελληνικός τρόπος» με τον οποίο έκανε ο κατηγορούμενος τις δουλειές του, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Boston Herald».
«Υπάρχει κάποια εξαίρεση για φοροαπαλλαγή για τις ελληνικές οικογένειες;» ρώτησε ρητορικά ο δικαστής Ντάγκλας Γουντλοκ τον δικηγόρο του Εμμανουήλ Πανούσου (Emanuel Panousos) την Τρίτη.
Ο κ. Πανούσος, μάνατζερ στο «Mike’s Famous Roast Beef and Pizza», διοχέτευε τις εισπράξεις σε μετρητά στον εαυτό του και πλήρωνε με αυτά τις προμήθειες της εταιρείας και μέρος των μισθών των υπαλλήλων σε μετρητά μεταξύ του 2013 και του 2016, για ένα συνολικό ποσό που ανέρχεται στα $1,9 εκατομμύρια. Τον Μάιο, ο ομογενής είχε δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή ύψους $387.180.
Ο Ρίτσαρντ Τσέιμπερς, συνήγορος υπεράσπισης του Πανούσου, συμπεριέλαβε στο υπόμνημα που κατέθεσε στο δικαστήριο ένα γράμμα ψυχολόγου, αποδίδοντας την ευθύνη για τη συμπεριφορά του πελάτη του στους γονείς και τον αδελφό του, οι οποίοι από πέρυσι τελούσαν και αυτοί υπό έρευνα για φοροδιαφυγή.
«Γνώριζε (ο Εμμανουήλ) ότι έκλεβε τους φόρους; Αναμφισβήτητα», έγραψε ο ψυχολόγος Ντάνιελ Κρίγκμαν. «Αλλά ήταν απλώς ο τρόπος της ελληνικής του οικογένειας να κάνει δουλειές», πρόσθεσε.
Μάλιστα ο Κρίγκμαν επικαλέστηκε ένα άρθρο για να πει ότι ο Πανούσος ποτέ δεν αμφισβήτησε την τάση της οικογένειάς του να κρύβει τα έσοδά της, μία συμπεριφορά «που πιθανόν έφεραν από την Ελλάδα, ‘μία χώρα στην οποία όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αποφεύγεις τους νόμους’».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου