Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο ελληνικής καταγωγής Αρθουρ Συνοδινός, αναλαμβάνει πρέσβης της Αυστραλίας σε ΗΠΑ





Ο γερουσιαστής, Αρθουρ Συνοδινός με τα μέλη του Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Πηγή: ΕΚΜ.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Ο ελληνικής καταγωγής, Αυστραλός γερουσιαστής, Αρθουρ Συνοδινός (Arthur Sinodinos), πρόκειται να μετακινηθεί το νέος έτος στην Ουάσιγκτον ως πρέσβης της Αυστραλίας στις ΗΠΑ.
Θα είναι ο πρώτος Αυστραλός με ελληνική καταγωγή στη θέση αυτή, επεσήμανε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, σε ανακοινωθέν σχετικά με ειδική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε ο κ. Συνοδινός.
Ο Αρθουρ Συνοδινός, εκλέγεται γερουσιαστής New South Wales από το 2011, με το Φιλελεύθερο Κόμμα. Εχει υπηρετήσει ως Υπουργός στις κυβερνήσεις Abbott και Turnbull.
Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του, συνέπεσε με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Τένις «Kooyong Lawn».
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Τζορτζ Ντονίκιαν, ο οποίος συντόνισε και συζήτηση με τον γερουσιαστή Συνοδινό, δίνοντας την ευκαιρία στους 120 παρευρεθέντες να κάνουν ερωτήσεις.

Από την εκδήλωση για τον κ. Αρθουρ Συνοδινό. Πηγή: ΕΚΜ.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης καλοσώρισε τον γερουσιαστή Συνοδινό υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα της ζωής του: “… Όπως συμβαίνει με πολλούς ανθρώπους σαν τον Θανάση Συνοδινό, η ζωή του μοιάζει με παγόβουνο, η κορυφή του οποίου είναι ο δημόσιος βίος του – πράγματα που διαβάζει κανείς στην Βικιπέδια – αλλά κάτω από το νερό είναι το πραγματικό βάθος, οι ατέλειωτες ώρες που έχει εφιερώσει στα κοινά, σε επιτροπές και κοινωνικές ομάδες, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και αλλάζουν οι ζωές των ανθρώπων.»
Στη συνέχεια, ο γερουσιαστής απάντησε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν την αυστραλιανή πολιτική, το ρόλο του ως σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, καθώς και για τις σχέσεις Αυστραλίας και Αμερικής.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνεργασία του με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ο γερουσιαστής Συνοδινός ήταν ιδιαίτερα επαινετικός για το νυν Διοικητικό Συμβούλιο:
“Η συνεργασία μου με την Ελληνική Κοινότητα εδώ στη Μελβούρνη πηγαίνει πολύ πίσω. Είχα συνεργαστεί με κάποιους από τους πρώην προέδρους και τις επιτροπές στις ημέρες όπου, είναι αλήθεια και το λέω, η ελληνική κοινότητα τόσο στη Μελβούρνη όσο και στην Αυστραλία ήταν πολύ φορτισμένη πολιτικά και εξακολουθεί να συνδέεται με την Ελληνική πολιτική…
Έτσι, καθώς η ηγεσία εδώ άλλαξε και υπάρχει νέα διοίκηση, η νεότερη ηγεσία … φαίνεται να είναι πιο συνδεδεμένη με την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, που είναι κάτι πολύ σημαντικό, και επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο πώς θα θέσουμε την ελληνική παροικία μέσα στην ευρύτερη κοινωνία. Το είδα ως μεγάλη αλλαγή και κάτι που με διευκόλυνε ως πολιτικό με ελληνοαυστραλιανή καταγωγή, για να επισημάνω γιατί ως κυβέρνηση πρέπει να βοηθάμε κοινότητες σαν αυτή και για αυτά που κάνουν.

Από αριστερά, ο βοηθός καθηγητής, Μαρίνι Πιρπιρής (Marini Pirpiris), ο γερουσιαστής, Αρθουρ Συνοδινός (Arthur Sinodinos), ο Βασίλης Παπασυεργιάδης (Bill Papastergiadis) και ο κ. Μιχάλης Καραμήτος (Michael Karamitos). Πηγή: ΕΚΜ.

Και τούτο γιατί, αν πάτε στον πρωθυπουργό και πείτε, κοίτα αυτοί οι άνθρωποι οικοδομούν ένα Πολιτιστικό Κέντρο στην καρδιά της Μελβούρνης … χτίζουν κάτι που θα είναι μια πολιτιστική εικόνα όχι μόνο για την Ελληνική παροικία, αλλά και για το λαό της Μελβούρνης … αυτά είναι τα πράγματα που συναρπάζουν του πολιτικούς.
Έτσι, βοηθώντας την Κοινότητα και στηρίζοντας την ελληνική παροικία, νομίζω ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης… ενθουσίασε τους πολιτικούς και τους έκανε να αισθάνονται ότι συνεργάζονται με ικανούς και αξιόπιστους ανθρώπους… για μένα αυτό ήταν μια σημαντική αλλαγή, την οποία ελπίζω ήσασταν σε θέση να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά. 
Ο γερουσιαστής Συνοδινός επικρότησε την Κοινότητα για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία και την αξία του Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ σε αυστραλιανό επίπεδο.
“… και κάθε χρόνο τώρα, κάθε πολιτικός που δεν σημειώνει στο ημερολόγιό του να έρθει στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ, κάνει τεράστιο λάθος, επειδή … αυτό είναι το κέντρο Ελληνισμού. Και όταν κάποιος πολιτικός είναι στην κεντρική εξέδρα του φεστιβάλ κοιτάζοντας προς τα κάτω στην οδό Λόνσντεϊλ και βλέποντας όλο αυτό το πλήθος των ανθρώπων, πραγματικά εντυπωσιάζεται.”
Απαντώντας σε ερώτηση του Τζορτζ Ντονίκιαν για το πώς ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ αντιλαμβάνονταν τον πολυπολιτισμό, ο γερουσιαστής Συνοδινός είπε:
«Λοιπόν, ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλωσε στην Αυστραλία των δεκαετιών του 1940 και του 1950 και έτσι γι ‘αυτόν και τη γενιά του ήταν μια μεγάλη αλλαγή, καθώς η κοινωνία άλλαξε και ήταν πάντα πιστός στα βρετανικά θεσμικά όργανα που έχουμε κληρονομήσει … Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούσε να δει πώς μπορεί να βελτιωθεί σε σχέση με αυτό. Λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο βελτιωθήκαμε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ήταν η αποδοχή μεταναστών από την Ιταλία, την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, και στη συνέχεια ήρθαν οι Βιετναμέζοι, ακολούθησαν από τη Μέση Ανταολή και την Αφρική και ούτω καθεξής …
Νομίζω ότι στο τέλος είχε εκπλαγεί από το πόσο ομαλά έγιναν όλα αυτά και πιστεύω εκ των υστέρων – και το είπε αυτό το ’95 όταν εκλέχθηκε στην ηγεσία – εξέφρασε τη λύπη του για μερικά από τα πράγματα που είπε νωρίτερα, επειδή συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει ο πολυπολιτσμός. Αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει εξαιτίας των αξιών που μας έφεραν κοντά».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου