Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Βλακείες... Πολιτική μπακάλικη

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019

Πολιτική μπακάλικη | tovima.gr«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει θερμάστρες για το έξω». Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του υπουργού Υγείας κ. Βασιλείου Κικίλια σε τηλεοπτική εκπομπή κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με την (μη) εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Πράγματι η χώρα μας έχει αποτύχει οικτρά στο να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο. Πράγματι χρειάζεται να γίνει συντεταγμένη προσπάθεια για την εφαρμογή του. Αλλά η παραπάνω δήλωση, η οποία ήρθε ως απάντηση σε ερώτημα σχετικά με το πώς θα επιβληθεί η άρση του καπνίσματος σε καφετέριες, είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα. Και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει είναι εξόχως απογοητευτικός αφού καταδεικνύει την αμφιθυμία της. Από τη μια λέει πως θέλει να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που έχουν υποκύψει στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και από την άλλη ψάχνει να βρει τρόπους να τους διευκολύνει να καπνίζουν!

Εδώ και δεκαετίες, από τότε δηλαδή που οι επιδημιολόγοι κατέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος στην ανθρώπινη υγεία, αντικαπνιστικοί νόμοι έχουν εφαρμοστεί παντού με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Ανεξαρτήτως χώρας, κεντρικός στόχος του νομοθέτη είναι πάντοτε η μείωση του αριθμού των καπνιστών, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα που χρήζουν βοηθείας.
Αν όντως λοιπόν προβλέπεται να ξοδευτούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, ας δοθούν αυτά σε αποτελεσματικά προγράμματα απεξάρτησης των εθισμένων στο κάπνισμα. Ή ας δοθούν σε εκστρατείες ενημέρωσης για να μη βλέπουμε παιδιά παθητικούς καπνιστές μέσα σε γονεϊκά αυτοκίνητα, ούτε εφήβους να υποκύπτουν στη μάστιγα του (δήθεν εναλλακτικού) ατμίσματος. Αλλά το να δοθούν χρήματα σε ιδιοκτήτες καφετεριών, προκειμένου να αγοραστούν θερμάστρες που θα κρατούν ζεστούς τους καπνιστές που θα καπνίζουν στα υπόστεγα των καφετεριών, δεν είναι τρόπος ενθάρρυνσης της άρσης του καπνίσματος. Είναι πολιτική μπακάλικη! Είναι σαν ο υπουργός με ένα σμπάρο να θέλει να πιάσει τρία τρυγόνια (την ψήφο των οποίων θα ζητήσει στις επόμενες εκλογές): χαρούμενοι οι μη καπνιστές μέσα στις καφετέριες, χαρούμενοι οι καπνιστές στους ζεστούς και στεγασμένους υπαίθριους χώρους, χαρούμενοι οι μαγαζάτορες. Χαρούμενος, άραγε, και ο υπουργός; Κι ας έχασε τον στόχο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου