Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο π. Νικόλαος Ιωνάς αποχαιρετά ενορίτες και συνεργάτες στην Αγία Τριάδας Σικάγου


 



Ο π. Νικόλαος Ιωνάς κατα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Φωτογραφία παραχωρηθείσα από τον π. Νικόλαο Ιωνά

ΣΙΚΑΓΟ. Ο μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας Αγίας Τριάδος του Σικάγου, της οποίας ο ναός πουλήθηκε τελικά όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», π. Νικόλαος Ιωνάς, με επιστολή του αποχαιρετά τους ανθρώπους της κοινότητας, τους οποίους αγάπησε και τον αγάπησαν. Πριν από τον π. Νικόλαο, ο οποίος είχε διοριστεί πριν δυόμισι περίπου χρόνια, στην κοινότητα ιεράτευσε επί 58 χρόνια ο π. Γεώργιος Καλούδης, ο οποίος συνέχισε να είναι εκεί κι όταν ακόμα διορίσθηκε ο π. Νικόλαος.
Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου 2019, ο π. Νικόλαος, ανάμεσα στα άλλα, έγραψε και τα εξής: «Αγαπητά μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου, αγαπητό υπαλληλικό προσωπικό και αγαπητοί ενορίτες της Αγίας Τριάδος, ο Χριστός εν τω μέσω ημών.
Καθότι ο πρωτοσύγκελός μας π. Τιμόθεος Μπακάκος ανέλαβε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 όλα τα διοικητικά καθήκοντα της Αγίας Τριάδος και για τη διατήρηση της ευταξίας και ευπρέπειας, εγώ πρέπει να απέχω από τη λήψη όλων των αποφάσεων της ενορίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των αποφάσεων που αφορούν την επιστροφή των δωρεών, το πακετάρισμα και την μεταφορά από τον χώρο της εκκλησίας και την μετακόμιση της κοινότητας της Αγίας Τριάδος».
Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο π. Νικόλαος έγραψε πως «η μεγάλη μου αγάπη για την ενορία μας και ο συναισθηματισμός που συνοδεύεται με αυτήν την αγάπη με έχει εκδαπανήσει, επηρεάζοντας κάθε σκέψη και ενέργειά μου. Αλλά πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η Αγία Τριάδα δεν ανήκει σε μένα. Η Αγία Τριάδα ανήκει στον Σωτήρα μας μέσω του διορισθέντος ιεράρχη, του Μητροπολίτη μας».
Πληροφορεί τους ενορίτες του, λέγοντας: «Καθώς έχω εντολή από τον Σεβασμιώτατο, θα συνεχίσω να υπηρετώ τις λειτουργικές και μυστηριακές ανάγκες της κοινότητας, ενώ ο π. Τιμόθεος θα επιλαμβάνεται όλα τα διοικητικά θέματα. Κι αυτό θα συνεχίσει έως ότου ο Σεβασμιώτατος αποφασίσει διαφορετικά.
Δεν γνωρίζουμε το μέλλον. Οσον αφορά εμένα, ο καθένας από εσάς θα είσθε μέσα στην καρδιά μου για πάντα».
Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ έχει απαγορεύσει στον π. Νικόλαο Ιωνά να προβαίνει σε δηλώσεις ή συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, για την κατάσταση στην οποία είχε περιήλθε η κοινότητα της Αγίας Τριάδας, η οποία τελικά έχασε τον περικαλλή ναό της, πράγμα πρωτόγνωρο στα ιστορικά χρονικά της εκκλησιαστικής ζωής στην Αμερική και ιδιαίτερα του Σικάγου.
Οπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.» και μία δεύτερη εικόνα της Παναγίας, λέγεται ότι κλαίει. Η πρώτη εικόνα που έκλαιγε μεταφέρθηκε με εντολή του Μητροπολίτη Ναθαναήλ στον Καθεδρικό Ναό του Σικάγου, προκειμένου να την παρακολουθεί ο ίδιος αν εξακολουθεί να κλαίει και να αποφανθεί ανάλογα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου