Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Λιμάνι Κατακόλου: (Δωρεάν) προέκταση στις προβλήτες μέσω Νορβηγίας!


Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2019




Μετά από συνάντηση Αντωνακόπουλου με στελέχη του υπ. Ανάπτυξης
Με κέρδος την ευκαιρία να αποκτήσει το λιμάνι του Κατακόλου την επέκταση των υπαρχόντων προβλητών του και μάλιστα δωρεάν, συνοδεύτηκε η χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου. Ο κ. Αντωνακόπουλος συμμετείχε σε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου και θα μεταβεί εκ νέου στις 13 Νοεμβρίου προκειμένου –σε νέα συνάντηση- να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες…
Ο κ. Αντωνακόπουλος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Παπαδημητρίου και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Ψάρρη, ενώ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Ναυτιλίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο το λιμάνι του Κατακόλου να είναι ένα από τα δυο (σ.σ. μαζί με αυτό του Ναυπλίου), όπου Νορβηγική εταιρεία –μέσω προγράμματος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο «Ελληνικά λιμάνια»- θα διαθέσει, δωρεάν, την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επεκταθούν οι προβλήτες του. Η προέκταση των προβλητών θα πραγματοποιηθεί μέσω πτυσσόμενης κατασκευής.
Αναμφίβολα μια τέτοια εξέλιξη είναι γεγονός ότι μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού του Κατακόλου αφού θα είναι εφικτό στις προβλήτες του να «δέσει» μεγαλύτερος αριθμός πλοίων και δη κρουαζιερόπλοιων.
Όσον αφορά το θέμα του υδατοδρομίου στο Κατάκολο –και την εκκρεμούσα περιβαλλοντική μελέτη- πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσης ευχάριστα νέα καθώς αναμένεται να υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου