Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Το φάρμακο γιά ασθενή με καρκίνο εγκρίθηκε ύστερα από 3,5 μήνες... η Ασθενής πέθανε χθες και της έβαλαν το φάρμακο στο φέρετρο...

«Κε υπουργέ, πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω, λόγω γραφειοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν η αρμόδια επιτροπή χορήγησης φαρμάκου να απαντά σε καρκινοπαθή ύστερα από δύο μήνες!

Η ασθενής μου πέθανε λόγω αυτής της καθυστέρησης…» τόνισε η γιατρός Κέλλυ Στουραϊτη και ζήτησε από τον υπουργό υγείας, να αλλάξει τη διαδικασία και κυρίως το χρόνο έγκρισης της χορήγησης φαρμάκων σε αρρώστους με καρκίνο.
Άμεσα ανταποκρίθηκε ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας σε αίτημα γιατρού να δώσει λύση στις κωλυσιεργίες του συστήματος υγείας οι οποίες στοίχισαν τη ζωή του ασθενή της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
Η κα Στουραϊτη σε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Β. Κικίλια επεσήμανε τα κακώς κείμενα τονίζοντας:
«Κε υπουργέ, είμαι ογκολόγος, ιδιώτης και προσπαθώ να ανταπεξέλθω απέναντι σε ένα νομοθετημένο σύστημα που ομολογουμένως δεν το θεσπίσατε εσείς. Σήμερα το βράδυ έχασα μια ασθενή μου, η οποία είχε λάβει το φάρμακο που της άρμοζε και δικαιούτο, που δώσατε δικαίωμα να το λάβει λόγω Αυγούστου… (αδειουλες βλέπετε χωρίς αντικαταστάτη) κι ήταν παρά πολύ καλά, αλλά μετά το αρνηθήκατε, όποτε στην καινούρια αίτηση που έπρεπε να κάνω στην επιτροπή που απαντάει μετά από δυο μήνες.
Αν είναι δυνατόν! Σε καρκινοπαθείς, μετά από δυο μήνες το αρνηθήκατε ακόμη δεν ξέρω γιατί! Αλλά επειδή είμαι εμμένουσα περίπτωση, ιδίως όταν ξέρω ότι έχω δίκιο, έκανα αίτηση για την ίδια ασθενή και προς έκπληξη μου έλαβα σήμερα το πρωί θετική απάντηση – έγκριση δηλαδή μετά από άλλους δυο μήνες !
Δεν θα το πιστεύετε! Πέθανε σήμερα το βράδυ… 3,5 μήνες άντεξε η γυναίκα να σας περιμένει!
Γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια. Τι να το κάνω τώρα το φάρμακο;
Μπορώ βέβαια αν ήμουν, που είμαι δηλαδή, εγωκεντρική να πάω να το πάρω και να της το βάλω μαζί της στο τελευταίο ταξίδι…»
Η γιατρός καταλήγει απευθυνόμενη πάντα στον υπουργό υγείας
«Σας παρακαλώ λοιπόν, ασχοληθείτε λίγο με κωλυσιεργίες που γίνονται για συνανθρώπους μας -και αφήστε λίγο στην άκρη την εμπάθεια σας με το τι κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο, σίγουρα μη δημόσιο αλλά φορολογούμενο στον ιδιοκτήτη- (αντικαπνιστικός νόμος) και κοιτάτε να λύσετε τα θέματα που σκοτώνουν ανθρώπους και εξαρτώνται από μια επιτροπή ιατρών που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ κι ασχολούνται με τις αιτήσεις μας που αφορούν ζωές στον ελεύθερο τους χρόνο!
Δώστε ένα μεροκάματο αξιοπρεπές σε ογκολογους που κάθονται, έτσι ώστε η απάντηση να είναι σε 1-2 ημέρες και όχι σε 1-2 μήνες!
Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κι εσείς τα στερείτε!
Πολύ βολικό για το κράτος μας! FDA έγκριση, σημαίνει δικαιούμαι, αλλιώς δώστε δικαίωμα στον κάθε Έλληνα πολίτη να επιλέξει αν θέλει να έχει ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση! Ακόμη και μια ημέρα παραπάνω να ζήσει κάποιος, υποχρεούστε να το καλύψετε!
Μπορεί κάτι να έχει να πει, σημαντικό γι αυτόν, ασήμαντο για εσάς, να δώσει μια αγκαλιά στην μάνα του.
Είμαι πεπεισμένη ότι αν αφορούσε την μάνα σας, θα ταν αλλιώς, όπως και για την δική μου!
Να στε σίγουρος ότι εγώ θα το έκλεβα, ή θα έσπαγα το «μαγαζί» που το φυλάτε!
Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ανήκει στην ανθρωπότητα και το ζητάνε ειδικοί που ξέρουν ότι θα σώσουν ζωές σε αντίθεση με σας που δεν ξέρετε καν που αναφερόμαστε! Ελπίζω να κοιμάστε χωρίς τύψεις… γιατί εγώ αδυνατώ… ακούω κλάματα… Από μικρά παιδιά….
Το ανέβασα στην σελίδα σας, αλλά μπλοκαρίστηκε… όποτε είναι στην δική μου πλέον…»
Η ανάρτηση της γιατρού κλείνει με τη σημείωση «κύριε υπουργέ περιμένω να μιλήσουμε…» δίνοντας μάλιστα και το τηλέφωνο του κινητού της!

Ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας έκανε κοινοποίηση στην προσωπική του σελίδα την ανάρτηση της γιατρού και όπως μας ενημέρωσε η ίδια επικοινώνησε μαζί της και κλείστηκε ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να συζητήσουν λύσεις και να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες… θανάσιμες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου