Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Μειώθηκε για 3η χρονιά ο αριθμός των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ


Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2019To Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Φωτογραφία: Οfficial Twitter Account Harvard
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που εισέρχονται στα αμερικανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια συνέχισε να μειώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με νέα αναφορά, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ το αποδίδει στα υψηλά δίδακτρα και όχι στις ανησυχίες των φοιτητών για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Σύμφωνα με ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, ο αριθμός των νεοπροσληφθέντων διεθνών φοιτητών μειώθηκε κατά 1% το φθινόπωρο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακολουθούν μειώσεις κατά 7% και 3% τα δύο προηγούμενα έτη, οι οποίες ήταν οι πρώτες μειώσεις για πάνω από μια δεκαετία.
Η μείωση ανησυχεί τα Πανεπιστήμια που εξαρτώνται κατά πολύ από τα δίδακτρα των ξένων φοιτητών που συνήθως πληρώνουν πιο πολλά χρήματα. Κάποια σχολεία κατηγορούν τη ρητορική του προέδρου Τραμπ κατά των μεταναστών που διώχνει φοιτητές μακριά. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι υπεύθυνο της ετήσιας έκθεσης απέρριψε αυτή την εκδοχή.
Η Κάρολιν Καζαγκράντε (Caroline Casagrande), αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τα ακαδημαϊκά προγράμματα στο Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι οι μαθητές απομακρύνονται από το υψηλό κόστος παρακολούθησης αμερικανικών σχολείων. Είπε, επίσης, ότι η μείωση συνδέεται με τους μαθητές που είχαν κάνει αίτηση σε κολέγια την περίοδο διακυβέρνησης Ομπάμα και πως οι αριθμοί εμφανίζονται να ανακάμπτουν υπό τον Τραμπ.
«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι μια εντυπωσιακά καλύτερη εικόνα σε σχέση με την πτώση του περασμένου έτους», δήλωσε η Καζαγκράντε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με δημοσιογράφους. Η κυβέρνηση του Τραμπ έχει αφιερώσει περισσότερους πόρους από ποτέ στη διεθνή φοιτητική κινητικότητα».
Ενώ λιγότεροι φοιτητές έρχονται, η έκθεση αναφέρει ότι περισσότεροι παραμένουν για επαγγελματική πρακτική μετά την αποφοίτησή τους. Πάνω από 220.000 πήραν άδεια να μείνουν για προσωρινή δουλειά μέσω ενός ομοσπονδιακού προγράμματος, μία αύξηση περίπου 10% από το Φθινόπωρο του 2017.
Η Κίνα συνεχίζει να στέλνει περισσότερους φοιτητές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Σαουδική Αραβία να ακολουθούν. Αλλά τα χρόνια της ανάπτυξης της Κίνας έχουν φέρει κάποια ισορροπία. Ο συνολικός αριθμός Κινέζων φοιτητών αυξήθηκε κάτι λιγότερο από το 2% αν και ορισμένα Πανεπιστήμια είδαν μείωση κινεζικών εγγραφών.
Ο αριθμός των Κινέζων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα έχει μειωθεί κατά 43% τα τελευταία δύο χρόνια, στις 266 εισροές. Στα πανεπιστήμια Αϊοβα και Κάνσας οι Κινέζοι μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο.
Οι μειώσεις από την Κίνα οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Κινέζοι φοιτητές έχουν αναφέρει δυσκολία έκδοσης βίζας λόγω του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ. Τα Πανεπιστήμια στην Αυστραλία και τον Καναδά έχουν προσπαθήσει πολύ να προσελκύσουν Κινέζους φοιτητές. Και κάποιοι ακαδημαϊκοί λένε ότι οι ανησυχίες για ακαδημαϊκή κατασκοπεία έχουν προκαλέσει αντικινεζικά αισθήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι εργάζεται να απαλύνει τις εντάσεις και να ενθαρρύνει Κινέζους φοιτητές να σπουδάσουν στις ΗΠΑ.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου