Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, 2018

  • Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος. Σε ανάρτησή του, κάτω από μια πανοραμική φωτογραφία του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων διερωτάται «δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ;»
  • «Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε ο κυπριακός λαός», ήταν τα πρώτα λόγια του επανεκλεγέντος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετά την ανακήρυξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Κύπρο Κυπριανού, στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» ο οποίος υπογράμμισε πως θέτει ως προτεραιότητα «το πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας».
  • Η συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ την Κυριακή δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2011 είχε πρωταγωνιστήσει και στον αντιμνημονιακό αγώνα. Τότε ήταν κοντά στις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον δεν είναι. Τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα χρόνια;
  • Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε επισήμως να υποβαθμίσει τον όγκο του συλλαλητηρίου «διαβάζοντας» διαφορετικά μηνύματα από τον εταίρο της στην κυβέρνηση Πάνο Καμμένο, στο παρασκήνιο μετρά τις αντιδράσεις από το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
  • Ως φρουρός στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα και στην προστασία δημοσίων κτιρίων στην Πλατεία Συντάγματος είχε υπηρετήσει ο 43χρονος απότακτος αστυνομικός που κατηγορείται για «συμβόλαιο θανάτου», προ τριών ημερών, σε βάρος μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην Αλβανία.

Κόσμος

  • Τα πτώματα 16 μεταναστών ανασύρθηκαν το Σάββατο στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, στη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει το βασίλειο από την Ισπανία, όπου από την αρχή της χρονιάς οι απόπειρες διέλευσης έχουν πολλαπλασιαστεί.
  • «Με μεγάλη λύπη μας εγώ και η οικογένειά μου ανακοινώνουμε τον απρόσμενο θάνατο του αδελφού και γιου μας, Κρις Κατράλ» έγραψε η ηθοποιός στο Instagram, λίγες ώρες αφότου είχε απευθύνει έκκληση μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσε, ζητώντας τη βοήθεια των θαυμαστών της για τον εντοπισμό του.
  • Η εμπλοκή των ΗΠΑ παραμένει αναγκαία για την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και την επίτευξη κάποια στιγμή συμφωνίας, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα II σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
  • Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις στις εξαγωγές «μαύρου χρυσού» της Βενεζουέλας, όμως έχουν επίγνωση των επιπτώσεων που αυτό θα είχε στον πληθυσμό της χώρας, δήλωσε την Κυριακή από το Μπουένος Αιρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
  • Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Αφρίν κάλεσαν τη Ρωσία, όπως επίσης και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, να ενεργήσουν προκειμένου να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην περιοχή αυτή στη βόρεια Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα για «συνέργεια» στον θάνατο δεκάδων αμάχων.

Οικονομία

  • Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών σε έως 120 δόσεις για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ, σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.
  • Δύο εντελώς ανακαινισμένα ξενοδοχεία στο Μικρό Καβούρι, με 300 δωμάτια και σουίτες, με τη σφραγίδα της Four Seasons, εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, spa, αναβαθμισμένο ελικοδρόμιο, πάρκο αναψυχής και μια πολυτελή μαρίνα, είναι η εικόνα που θα αντικρύσει σε έξι μήνες από σήμερα ο επισκέπτης του Αστέρα Βουλιαγμένης.
  • Εντός της εβδομάδας καταφθάνουν στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί καθώς και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, οι οποίοι θα έχουν επαφές και συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησης για την τέταρτη αξιολόγηση.
  • Τρεις γύροι θα υπάρξουν για την υποβολή των στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα, αρχής γενομένης από το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουν ο δεύτερος γύρος την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου και ο τρίτος στις αρχές Απριλίου.
  • Ανεξέλεγκτες διαστάσεις συνεχίζει να λαμβάνει το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων παρά τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους ισοπέδωσε τη Σασουόλο με 7-0 στο πλαίσιο της 23η αγωνιστική του Campionato αλλά η Νάπολι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας αφού επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Μπενεβέντο. Με το γκολ του Τσενγκίς μόλις στο 1ο λεπτό η Ρόμα πήρε τη σημαντική νίκη στην έδρα της Βερόναμε τον Κώστα Μανωλά να είναι στην ενδεκάδα των «τζιαλορόσι».
  • Η Μπαρτσελόνα διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, με την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) που απέσπασε από την Εσπανιόλ, για την 22η αγωνιστική της La Liga. Το γήπεδο που ήταν στην κυριολεξία... βούρκος από τη δυνατή βροχή, δεν άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο αντάξιο των δυνατοτήτων τους. Η Ατλέτικο επικράτησε με 1-0 της Βαλένθια στη Μαδρίτη στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της La Liga. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ και με τη νίκη αυτή μείωσε στους 9 βαθμούς τη διαφορά από τους Καταλανούς.
  • Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, παραδέχθηκε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοση των Ερυθρολεύκων, ωστόσο δικαιολόγησε τους παίκτες, κάνοντας λόγο για αδικία από τον διαιτητή Παπαπέτρου. Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν η αυτή είναι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου που επιθυμεί ο κ.Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μας έχει πρήξει για εξυγίανση και καθαρό ποδόσφαιρο; Είναι εξυγίανση αυτό που συμβαίνει;». Διαβάστε τις δηλώσεις του κ.Μαρινάκη.
  • Στο 1-1 έμειναν Αμβούργο και Ανόβερο στον αγώνα που έκλεισε την 21η αγωνιστική της Bundesliga. Το παιχνίδι μπορεί να «έκαιγε» για τους γηπεδούχους, ωστόσο το Ανόβερο ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ στο 37' με τον Φόσουμ.
  • Η ΑΕΚ με μεγάλη ανατροπή που πέτυχε μέσα στο Καραϊσκάκη, πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1, στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League. Αν και βρέθηκε να χάνει στο 81΄ από το γκολ του Ανσαριφάρντ, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον Τσιγκρίνσκι και στο 94΄ με την «χρυσή» αλλαγή του Χιμένεθ, τον Γιώργο Γιακουμάκη, να φέρνει τα πάνω κάτω στον αγώνα. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός, λόγω αποβολής του Μποτία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου