Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Συμφωνία στη Γερουσία για 2ετή συνθήκη επί του προϋπολογισμού
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018

(AP Photo/J. Scott Applewhite)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι ηγέτες της Γερουσίας, αψηφώντας τις απειλές του προέδρου Τραμπ, για «κλείσιμο» της κυβέρνησης, κατάφεραν να φτάσουν σε μία συμφωνία, 2ετή, για τα όρια των δαπανών στις Ενοπλες Δυνάμεις και στο εσωτερικό, επεσήμανε η «New York Times».
«Εσπασε» έτσι ένας κύκλος δημοσιονομικών κρίσεων που έχει πλήξει το Καπιτώλιο από πέρυσι το καλοκαίρι.
Ειδικότερα, οι Αμερικάνοι γερουσιαστές κατέληξαν σε μια διακομματική συμφωνία διάρκειας δύο ετών επί του προϋπολογισμού ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία θα αρθούν τα ανώτατα όρια στις αμυντικές δαπάνες και σε εγχώριες κρατικές δαπάνες, ανακοίνωσαν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
«Το νομοσχέδιο είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.
«Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε κοινά σημεία και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να υπηρετούμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.
Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, δήλωσε ότι η συμφωνία θα σπάσει τον κύκλο της διαμάχης των κομμάτων αναφορικά με τις δαπάνες. Εντούτοις οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία, εκτός αν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν υποσχεθεί για την προώθηση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική.
Η συμφωνία επίσης προβλέπει τη χορήγηση κονδυλίων για αρωγή προς τους πληττόμενους από θεομηνίες, για έργα υποδομής και για προγράμματα που απευθύνονται στην κατάχρηση των οπιοειδών.
Πέρα από τη συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές επιχειρούν να επιτύχουν παράλληλα μια συμφωνία έως αύριο Πέμπτη για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι την 23η Μαρτίου και την αποφυγή αναστολής της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου