Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Bloomberg: «Σύντομα η άρση των capital controls; Δε νομίζω»

Την διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2016 προβλέπει η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
Bloomberg: «Σύντομα η άρση των capital controls; Δε νομίζω»
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2015
Η έρευνα του Bloomberg δείχνει ότι το 81% των ερωτηθέντων οικονομολόγων δεν πιστεύουν ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αρθούν πριν τον Ιούλιο του 2016 και ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν 18 δισ. ευρώ κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι η άρση των capital controls- που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο για να περιοριστούν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και τα ποσά των χρημάτων που έβγαιναν στο εξωτερικό-μπορούν να αρθούν στην αρχή του 2016, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Παραείναι αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, οι πιστωτές, θα θέλουν να δουν περισσότερες αποδείξεις εφαρμογής του προγράμματος πριν νιώσουν άνετα με την άρση των capital controls» δηλώνει στο Bloomberg ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομολόγος στην τράπεζα Standard Chartered του Λονδίνου.
H Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών στο τέλος αυτού του μήνα. Προβλέπεται ότι θα προκύψει μια «τρύπα» 18 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας θα κληθεί να καλύψει το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με την έρευνα.
Μικρότερος των 20 δισ. ευρώ εκτιμούν ότι θα είναι ο λογαριασμός της ανακεφαλαιοποίησης και τραπεζίτες που μίλησαν στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου