Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Αλλαξε ρότα στο Αιγαίο η Γερμανία και ζητά συντονισμό, όχι κοινές περιπολίες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑ'Ι'ΜΠΕΡΤ

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2015«Χρειαζόμαστε καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο του Αιγαίου, ως εξωτερικού συνόρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιθυμεί η Γερμανία και η ηγεσία της ΕΕ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι δεν επιδιώκεται να γίνονται κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες.

Αλλαξε ρότα στο Αιγαίο η Γερμανία και ζητά συντονισμό, όχι κοινές περιπολίες
«Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή -σ.σ. που διοργανώνει ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», είπε σχετικά ο κ.Ζάιμπερτ.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο, συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο».
Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτός ο συντονισμός στο Αιγαίο, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση, ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, να περιγράψει με λεπτομέρειες τον συντονισμό μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς. «Αλλά ο στόχος, πιστεύω, είναι προς το συμφέρον όλων», κατέληξε.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου