Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ελληνικό νησί θα μετατραπεί σε διεθνή προορισμό συνεδρίων

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015

Μία καλοκαιρινή εκδοχή του ελβετικού Νταβός, που θα προσελκύει ξένα κεφάλαια για την ανοικοδόμηση κέντρων συνεδριακού τουρισμού, εξετάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε ελληνικό νησί, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην Βουλή την Τρίτη.

Ελληνικό νησί θα μετατραπεί σε διεθνή προορισμό συνεδρίων
Ο υφπουργός Εξωτερικών έκανε την συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου του στον τομέα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
«Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί "της Τέχνης και της Φιλοσοφίας", όπως το ονομάζουμε, που σκεφτόμαστε να το μετατρέψουμε σε ένα θερινό Νταβός» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάρδας, σημειώνοντας ότι θα προσκληθούν όλα τα κράτη που θέλουν να κτίσουν εκεί ένα οίκημα ώστε να εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό τους και όχι μόνο.
Επιτάχυνση διαδικασιών και κίνητρα
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υφυπουργός παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την προσέλκυση επενδυτών, αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών.
Μεταξύ άλλων, μίλησε για βελτίωση του χρόνου έγκρισης μια ξένης επένδυσης και για παροχή κινήτρων στους επενδυτές, με αναφορά στα διαθέσιμα βιομηχανικά κουφάρια, ενώ είπε πως οι φορολογικοί συντελεστές δεν είναι στους πρώτους πέντε παράγοντες που ενοχλούν τους επενδυτές.
Παράλληλα, είπε πως η κυβέρνηση έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» 35 διεθνείς μελέτες που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο για να αντλήσει βέλτιστες πρακτικές, ενώ έκανε λόγο για καθιέρωση κάρτας εξαγωγέα που θα εξασφαλίζει πλεονεκτήματα στους εξαγωγείς.
Σημειώνοντας πως εξωστρέφεια δεν μόνο προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στις ιαματικές πηγές στη χώρα που μένουν ανεκμετάλλευτες γαι να τονίσει πως «η ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού μπορεί να φέρει πάρα πολλά χρήματα τόσο στη χώρα όσο και στις τοπικές κοινωνίες».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Μάρδας έκανε αναφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δηλώνοντας πως υπάρχουν ήδη δύο έτοιμοι νόμοι για τον καπνό και το αλκοόλ, ενώ για τα καύσιμα είπε ότι η κυβέρνηση είναι «ένα βήμα πίσω» για να προσθέσει πως «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο "περπατά" όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί».
Πηγή: Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου